Voorafgaande aan de Open Alkmaarse die zondag de 12e zijn gehouden in de Hoorse Vaart heeft ons seniorenteam afgelopen zaterdag met 10-4 gewonnen van F. v/d Werff uit Hoorn.

De eerste ronde tegen Judoschool Haarlemmermeer werd niet gespeeld omdat Haarlemmermeer ter elfder ure had afgezegd.

Men wint deze wedstrijd dan met 14-0 maar de trainer van Haarlemmermeer gaat deze week met zijn team bespreken of men gaat afzeggen voor de hele competitie of dat men de volgende keer wel mee speelt.

Als men afzegt voor de hele competitie heeft dat nog al wat consequenties voor het speelschema. Ondergetekende mag dan het speelschema weer gaan aanpassen.

Omdat F. v/d Werff de eerste twee gewichten niet had bezet hoefde Ditte Bruil alleen te groeten om de punten in ontvangst te nemen. Max Rijser draaide op verzoek van Top Judo Amsterdam zuidoost een partij tegen hun reserve die werd opgesteld bij F. v/d Werff. Met het oog op deelname van de Open Alkmaarse werd Lucielle Hendriks uit de wind gehouden, we hadden n.l. de luxe van twee judoka’s -60kg. Max judode heel sterk en wist in de 'dying second' met vol punt de overwinning te behalen.

Dede van Stralen stond nu -66kg en scoorde in de golden score een yugo. Maxx Bruin was ook door geschoven en stond nu -73kg opgesteld. Maxx maakte een ippon met een fraaie uchi-mata. Op het -81kg gewicht stond Marcel Cornelisse opgesteld, deze veteraan staat zijn mannetje, maar heeft niet genoeg wedstrijdervaring om de winst voor het team veilig te stellen. Ondanks een uchi-mata tegen bleef hij behoorlijk lang staan. Paul Kroon heeft een (te) goed leven en was voor de -90kg klasse 1 ½ kg te zwaar, zo hadden we de -90kg onbezet. In de +90kg klasse wist Paul via een overname een waza-ari te scoren en zo de stand op 10-4 te brengen voor ons team.

De tweede wedstrijd ging tegen het judoteam van J. van Heest uit Amsterdam. Met een aantal oud judoka’s van F. v/d Werff in het team werd het ons team behoorlijk moeilijk gemaakt. Ditte maakte binnen een paar seconden in de golden score tijd een ippon met tai-o-toshi. De partij van Lucielle ging verloren, maar Luc gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen, ze vocht als een leeuwin voor de punten maar kon niet voorkomen dat ze een waza-ari tegen kreeg. Dede deed goede zaken en won met een waza-ari voor schouderworp gevolgd door een houdgreep. Maxx kreeg een tani-o-toshi tegen en verloor. Marcel kreeg een schouderworp aan zijn broek en onze coming man Matthijs kreeg eerst een waza-ari tegen met uchi-mata gevolg door een houdgreep. Zo werd de eindstand 4-10 in ons nadeel.

Na de eerste ronde staan we voorlopig op een tweede plaats in het klassement.