Wimpelnieuws en voorjaarsvakantie

De zaterdag voorafgaand aan de voorjaarsvakantie was het volle bak in de dojo tijdens de wimpelcompetitie. De jongens en meiden hebben weer lekker partijtjes kunnen maken en oefenen met het judoën van wedstrijden.
Mede door de punten van de clubkampioenschappen worden er volgende week veel wimpels uitgedeeld.
Wit: Vince Hin en Maran Engel; geel: Sanne Vendrig, Laura en Eline Slot en Jeremiah Provence; oranje: Thomas Boot en Nathan Hof; groen: Enzo Versfeld en Rood-Wit: Esmee Vendrig.

In verband met de voorjaarsvakantie vervallen alle jeugdlessen van maandag 17 februari - zaterdag 22 februari.
Ondanks diverse studiedagen zullen alle lessen weer doorgang vinden vanaf maandag 24 februari.

Judoka's naar NK -18 jaar

Tijdens de Noord-Hollandse kampioenschappen -18 jaar hebben Esmee Kroon, Dennis Peereboom, Timo Poelwijk en Rik Peters zich geplaatst voor het NK op 29 februari in Den Haag. Esmee spoelde de teleurstelling van de European Cup in Follonica van een week eerder weg met een titel. Ze werd kampioen door in een directe confrontatie twee belangrijke concurrentes achter zich te laten. Ook Dennis Peereboom meldt zich in Den Haag als kampioen. Timo Poelwijk, Rick Janssen en Rik Peters plaatsten zich voor de halve finales. Allen verloren helaas deze partij. Om het brons werd gewonnen door Timo en Rik. Helaas moest Rick genoegen nemen met een vijfde plaats. Max Dekker werd 7e..

Lach en traan tijdens druk judoweekend

De judoka's hebben weer een druk judoweekend achter de rug. Deze werd afgesloten met gemengde gevoelens.

Op zaterdag kwam het West Friese senioren team in actie tijdens de voorlaatste ronde. De mannen bleken behoorlijk in vorm. Hikari en Beentjes werden verslagen met 12-2 en 10-4. Tegen koploper Kenamju bleek de eerste partij beslissend. Door verlies in de golden score werd het helaas 8-6 voor de Haarlemmers. Een medaille tijdens de slotronde is bijna veilig gesteld een mooie prestatie met een jong team in de Hoofdklasse.

Op zondag kwam Esmee Kroon in actie tijdens de European Cup van Follonica. Het werd helaas een vroege uitschakeling. Gelukkig kon er op maandag nog 3,5 uur worden getraind en is er weer wat geleerd.

De nieuwe generatie wedstrijdjudoka's trotseerden de storm en kwamen in actie in Anna Paulowna. Kampioen werden: Wessel van Steeg, Lukas Bruin, Russel van Willigen, Koen Blok, Kaja Klercq en Maarten Hendriks. Een zilveren medaille ging mee met Mick de Groot en derde werden: Svend Geelof, Silvester Berkhout, Teun Blok, Joey Vinke, Jeremiah Provence, Finn Tamis, Enzo Versfeld, Thomas Boot, Nathan Hof en Jasper Dekker.

 

Meiden in de prijzen in Zaandam

In Zaandam organiseerde Hikari hun jaarlijkse meidentoernooi. Een tiental Randers meiden streed voor wat zij waard waren en lieten één ieder genieten van grote inzet, spannende wedstrijden en mooie punten.
Esmee Vendrig, Rosalie en Helenà van Oogen werden kampioen, Laura Slot nam een tweede plaats mee naar huis. Tot slot was er brons voor Eline Slot, Suzanna van Oogen en Emma de Kroon.
Aimee Boot, Tessa Weel en Jasmijn Hoedjes vielen helaas buiten de prijzen, maar aan hun inzet lag het zeker niet.

 

Examens januari 2020

Een week van slipexamens is afgesloten met de halfjaarlijkse kyu-examens. Door de maandenlange voorbereiding van velen zag het er gelikt uit en slaagden een ieder voor de volgende band.