Medailles in Dronten en Broek op Langedijk en een 4e dan

Hoewel de zomervakantie nadert zijn de budoka's nog volop bezig met wedstrijden en examens.  
Zaterdag 22 juni kwamen negen judoka's in actie in Dronten op de Flevoland Open International. Zij lieten zich weer van hun beste kant zien, onder leiding van Matthijs Snijders werd er met vijf medailles weer huiswaarts gekeerd. Esmee Kroon werd kampioen, het zilver ging mee met Jamie van Meurs, Esmee Vendrig en Max Dekker. Tot slot was er brons voor Sem van Meurs.
Tegelijkertijd behaalde Linda Klaver in Wijk bij Duurstede haar vierde dan. Na al eerder het onderdeel eigen vaardigheid te hebben afgelegd was het de 22e tijd voor de kata's. Samen met uke Sander Bakker werden de vier kata gedemonstreerd en met een voldoende beoordeeld, zodat aan het eind van de ochtend het diploma in ontvangst kon worden genomen.

De zondag was ingeruimd voor het jaarlijkse Witte bandentoernooi. Een vijftigtal beginnende judoka's maakten kennis met het wedstrijdjudo. De meesten draaiden voor het eerst een toernooi, anderen hadden via de wimpelcompetitie of de JBN ontwikkelingstoernooien al wat ervaring opgedaan. Het werd een mooie ochtend, die afgesloten werd met medailles en standaards voor alle deelnemers. De uitslagen staan onder de lees meer.

Lees meer

Medailles in Luxemburg en Heiloo

De judoka's zijn het afgelopen weekend in actie gekomen op diverse toernooien in binnen- en buitenland.
Sem van Meurs, Roel Hidding en Max Dekker kwamen in actie op het NK teams. Sem en Roel schopten het met de mede judoka's van Talentjudo NHN tot de kwartfinale.
Voor Max en zijn teamgenoten liep het toernooi uit op een teleurstelling. Onder andere Max was vandaag niet in de benodigde topvorm voor de medailles.

In Dudelange, Luxemburg, pakte Esmee Kroon voor het derde jaar op rij de titel. Na de -15 jaar -44 kg klasse en -18 jaar -52 kg klasse was er nu de titel in de -63 kg klasse. 
In haar nieuwe gewcht bleek Esmee goed uit de voeten te kunnen. Ze scoorde in haar drie partijen met gebruikelijke technieken, maar liet ook zien dat het vele trainen op andere technieken eindelijk de vruchten begint af te werken. Ze wist in de halve finale haar Duitse tegenstandster te verslaan met een schouderworp op knieën. In de finale werd een Française verslagen met een sasae-tsuri-komi-ashi.

Tijdens het Oranjebandentoernooi van Dojo 't Loo werd ook volop gestreden om de medailles. De judoka's scoorden mooie punten, wonnen partijen en/of moesten ippons tegen incasseren. Kampioen werd Jamie van Meurs. Tweede plaatsen waren er voor Esmee Vendrig, Maarten Hendriks, Sem Schaap en Djayden de Ruiter. Het brons ging mee met Jurre Roording en Jasmijn Hoedjes. De overige judoka's hebben ook hard gestreden, maar hadden pech met de judopunten of kwamen net wat ervaring of soms kracht te kort.   

Medailles in Ede, Venray en Broek op Langedijk

Tegen het einde van het seizoen staan er nog volop toernooien in de planning en veelal op dezelfde dagen.
Zaterdag kwamen negen judoka's in actie op het internationale Heidetoernooi in Ede. Zij keerden weer huiswaarts met zeven medailles.
Kampioen werden: Djaz Hartman, Esmee Kroon, Rik Peters en Matthijs Snijders. Brons was er voor: Max Dekker, Timo Poelwijk en Dennis Peereboom
Een dag pakte Matthijs Snijders opnieuw een medaille. Er was brons op het Internationale toernooi van Venray.
In onze eigen dojo was er het Randers teamtoernooi. Een kleine vijfenvijftig judoka's kwamen verdeeld over vijf teams in actie en streden voor ieder punt. Aan het eind van de ochtend was er voor elk team een medaille. Een speciaal woord van dank aan de vrijwilligers, die het op deze warme ochtend mogelijk maakten dat de kinderen weer wat extra wedstrijdervaring op konden doen. 
 

Medailles op DK teams en in Oosthuizen, 3e dan karate-do

Het was weer een erg druk weekend met diverse wedstrijden en danexamens.
De aftrap werd gedaan tijdens de NH teams. Onder de vlag van Talentjudo Noord-Holland Noord streden onze judoka's met die van Bakker Sports Schagen en Dojo 't Loo voor NK plaatsing en de medailles. Sem van Meurs en Roel Hidding werden 2e met de jongens -12 jaar, Max Dekker pakte het zilver bij de jongens -15 jaar en de meiden -15 jaar met Rosalie en Helenà van Oogen, Tessa Weel en Emma de Kroon pakten het brons. De mannen zien we terug op het NK in Nijmegen.
Bijna allemaal kwamen zij ook de 26e in actie tijdens de 1e versie van de West Friese Open. In Oosthuizen werden vele podiumplaatsen behaald: Kampioen werden: Djaz Hartman, Esmee Vendrig, Thierry Diesnis, Max Dekker, Rosalie van Oogen en Emma de Kroon. Zilver was er voor: Jamie en Sem van Meurs, Cas Pruiksma, Thomas Boot, Sem Schaap, Friso Zigterman, Tim van Dijkhuizen en Helenà van Oogen. Een derde plaats was er tot slot voor: Jort Molenaar, Djayden de Ruiter, Kaja Klercq, Noah van der Meer, Eline Slot en Tessa Weel.

In Harderwijk slaagde Marco Rood voor zijn 3e dan karate-do. Naast de kata's, die alleen uitgevoerd worden, kwamen ook leraar Ronald van der Haak en oud-jiu-jitsupartner René Jansen in actie in de rol van uke.

Medailles op Amsterdam Judo Event

In het weekend van 11 en 12 mei werd in Amsterdam het Amsterdam Judo Event gehouden. In de Sporthallen Zuid organiseerde Fuyiama toernooien in de vele onderdelen van het judo.
Op zaterdag was er aangepast judo, recreatief judo, wedstrijdjudo en het seniorentoernooi.
Onder leiding van Matthijs Snijders behaalden de judoka's een 100% score. Bij het onderdeel wedstrijdjudo behaalde Suzanna van Oogen na een Golden Score van 5 minuten tegen haar zus Helenà het kampioenschap. Helenà moest genoegen nemen met het zilver. Een zilveren medaille was er ook voor Stijn Roording.Tot slot waren er nog bronzen medailles voor Sem Schaap en Tessa Weel.
Na dit succes kwamen Ricardo Barata da Costa en Koen Postema in actie bij de senioren. Ricardo werd met vier overwinningen Kampioen van Amsterdam, Koen greep het brons.
De zondag stond in het teken van het Topjudotoernooi en kata.
Uit de districten Noord-Nederland, Midden-Nederland en uiteraard Noord-Holland verschenen vele districtsmedaillisten op de tatami. Het niveau lag inderdaad hoog, met een mooie strijd in diverse poules.
Emma de Kroon werd de terechte kampioene, zij versloeg tweemaal de Nederlands Kampioene in har klasse met een ippon. Esmee Vendrig draaide ook een sterk toernooi en beloonde zich met een tweede plaats. De zilveren medaille ging ook naar Sem van Meurs, Friso Zigterman en Max Dekker. Allen waren niet ver van het goud verwijderd. Friso verloor na een goede partij in de golden score tegen de nr 5 van Nederland, Max draaide een klasse hoger, was veel beter dan de anderen, maar een fout werd genadeloos afgestraft. Tot slot was er nog brons voor Jamie van Meurs, Djaz Hartman en Rosalie van Oogen.