Meivakantie 2019

Het Paasweekend staat weer voor de deur. Hieronder een overzicht voor wat betreft de doorgang van de judolessen:

Programma Pasen/meivakantie
19 april  Goede vrijdag          alle lessen gaan door volgens het normale lesrooster
20 april                                  De eerste twee uur in Heerhugowaard zijn samengevoegd tot één les uur 10.00 uur – 11.00 uur.  
                                              Het derde lesuur (11.00 uur – 12.00 uur) gaat gewoon door.
 
22 april – 5 mei                     Alle lessen vervallen met uitzondering van:
25 april      Clinics ICG          17.00 uur – 18.00 uur judoka’s geboren 2009 – 2013         
                 deelname € 3,-     18.00 uur – 19.30 uur judoka’s geboren 2008 en eerder
25 april                                  19.30 uur – 21.00 uur senioren recreatief
29 april                                  18.45 uur – 20.15 uur Wedstrijdtraining geboren 2007 en eerder  vanaf groene band
2 mei                                     18.00 uur – 19.30 uur Wedstrijdtraining geboren 2008 en eerder  vanaf oranje band
                                              19.30 uur – 21.00 uur senioren recreatief

                                                                                                         

Medailles in Assen en Roermond, wimpels en kata stage

De judoka's zijn weer op vele plaatsen actief geweest afgelopen weekend. In Assen werd Djaz Hartman tweede op het internationale Bartje toernooi. Hij versloeg op weg naar het zilver onder andere een tegenstander uit Slowakije. In Roermond vonden de Busen kata wedstrijden plaats. Vaste prik op de agenda van Steven Kroon en Marcel Cornelisse. Op de drie onderdelen waaraan zij deelnamen pakten ze tweemaal zilver (kime-no-kata en go-no-sen) en eenmaal brons (katame-no-kata).
In Broek op Langedijk werd er ondertussen ervaring opgedaan tijdens de wimpelcompetitie. Laura Slot behaalde haar witte wimpel, Koen van Zundert, Maarten Hendriks en Nathan Hof de gele. Een oranje wimpel werd verdiend door Noah van der Meer en Jasper Dekker en tot slot een groene wimpel voor Ben Bosman.
Zondag werd er in onze dojo een clinic Kime-no-Kata gehouden met als docent Edgar Kruyning voor leraren en judoka's uit Noord-Holland. Met een beperkte opkomst was er meer dan genoeg aandacht voor iedereen.

 

Medailles in Geldrop en Anna Paulowna

Tijdens het Nationale toernooi van Geldrop heeft Esmee Kroon eenvoudig het goud veroverd. Het was de bedoeling dat zij wat andere en nieuwe worpen zou proberen. Dit ging een stuk makkelijker dan verwacht met drie snelle ippons met onder andere een schouderworp op knieën. Deze worp bracht Rik Peters het brons. Hij won viermaal, maar verloor helaas tussendoor eenmaal. Dennis Peereboom kwam dicht bij een medaille. Hij verloor helaas om het brons.
In Anna Paulowna was alweer de laatste in een serie van drie ontwikkelingstoernooien. Er werd weer volop gestreden voor elk punt en er waren weer veel spannende partijen.Kampioen werden Djaz Hartman, Djayden de Ruiter, Maarten Hendriks en Roel Hidding. Het zilver ging mee met Jamie van Meurs en Ben Bosman. Tot slot was er een bronzen medaille voor: Lukasz Klijn, Jayden Biemans, Mick de Groot, Vince van 't Hull, Aman Azzouz, Laura Slot, Jasper Dekker, Jurre Roording, Armin Stoop, Noah van der Meer en Tristan Pol.  

 

Kampioen en vice-kampioen in West Friese Judo Competitie

Tijdens de slotdag van de West Friese Judo Competitie is het jeugdteam kampioen geworden met drie overwinningen. Bos judo werd met 12-6 verslagen, waarna de teams van Nijhoff en Judo Ryu Kensui met 14-4 klop kregen. Het kampioenschap was in de vorige ronde al zo goed als veilig gesteld, toch wilden de judoka's vandaag in stijl kampioen worden. Met de afwezigheid van ons lichtgewicht werd gestart met een 2-0 achterstand. Dit werd veelal goedgemaakt door de overige judoka's.. De uchi-mata's, schouderworpen en sutemi's vlogen vandaag om de oren.
Gedurende het seizoen hebben de volgende judoka's in het team gedraaid: Ryan Knaap, Jamie en Sem van Meurs, Russel van Willigen, Jort Molenaar, Cas Pruiksma, Rosalie en Suzanna van Oogen, Sem Schaap, Friso Zigterman, Max Dekker, Timo Poelwijk, Kiran Smit en Jurgen van Rooyen. Het jeugdteam van Hajime met Boy Visser, Ben Bosman, Stijn Roording en Tessa Weel in de gelederen wist helaas geen ereplaats te behalen. Er werd wel belangrijke ervaring opgedaan.

De senioren konden het voorbeeld van de jeugd niet volgen. Zij verloren nipt van Bos Judo en Dun-Hong, maar op het moment suprême werd Kodokan met 14-0 verslagen, waardoor toch met twee winstpartijen verschil het zilver gegrepen werd. Een zeer knappe prestatie van een team, waar vandaag Paul Kroon als teamoudste het goede voorbeeld gaf met drie ippons, maar toch ook vier gewichten bezet werden door judoka's geboren 2003/2004. Zij vochten veelal tegen twintigers.
In het team hebben dit jaar gedraaid: Timo Poelwijk, Amber Koopmans, Rick Janssen, Jurgen van Rooyen, Rik Peters, Gabriel en Dhemerson van Stralen, Maxx Bruin, Dennis Peereboom, Ruud Brokmann, Marcel Cornelisse, Hessel Moens, Paul Kroon, Koen Postema, Matthijs Snijders, Patrick Groot, Przemystaw Teszczak en Ricardo Barata da Costa.

   

Viermaal brons op DK -15 jaar

Tijdens de Noord-Hollandse kampioenschappen -15 jaar hebben de deelnemende judoka's weer wat ervaring op kunnen doen en kunnen zien welk niveau er een stapje hoger, nationaal vereist is.
Bij de meiden konden Rosalie van Oogen en Mika Kroon uitstekend meekomen. Zij scoorden mooie ippons, verloren tussendoor respectievelijk de halve en kwartfinale, maar beloonden zichzelf met een derde plaats. Stein Rook was bij de jongens -15 jaar automatisch geplaatst, Max Dekker moest wel vol aan de bak en trof ook een zware loting. Toch liet hij deze partijen zien hoeveel hij de afgelopen jaren gegroeid is en versloeg zeer sterke jongens. In de halve finale ging het mis, maar om het brons tegen de winnaar van de verliezerspoule van de andere helft van zijn klasse had hij de makkelijkste partij en scoorde met een mooie schouderworp ippon.
Allevier de judoka's hebben zich mede geplaatst voor het NK op 6 april in Leek.