Skip to main content

1e ronde West Friese Judocompetitie.

Heiloo, zaterdag 19-09-2015

De voltallige hoofdklasse was afgelopen zaterdagavond te gast bij Dojo ’t Loo te Heiloo. Het was al weer elf jaar geleden dat we voor de laatste keer in de hoofdklasse acteerden. Het werd een spannende avond waarbij we tweemaal net aan het kortste eind trokken.

 

 

De eerste partij moesten we tegen de nummer twee van vorig jaar Judo Yushi. In het lichtste gewicht de -55 kg klasse, beet Hessel Moens de spits af. Hessel draaide een goede partij en won met een verwurging. In de -60 kg klasse was er geen tegenspeler voor Dede van Stralen en zo was die winst ook binnen. Arata Nakajo stond in de -66 kg klasse aanvankelijk voor met een yugo maar ging met een voetveeg onderuit even later gevolgd door een houdgreep. Maxx Bruin draaide een spannende pot…maakte een yugo en bezorgde zijn tegenstander drie shido’s. In de -81 kg klasse hadden we Rahiem ingezet. Hij mocht het Jordy Croese zo moeilijk mogelijk maken. Croese pakte na dik twee minuten de winst met een verwurging. Patrick Groot kan met zijn lenigheid verrassend allerlei technieken ontwijken. Hij stond met zijn vijftien lentes voor de eerste keer in het senioren team. Zijn opponent Clark van Veen had de grootste moeite om Patrick op zijn rug te krijgen, wat hem uiteindelijk met een o-uchi-gari lukte. Paul Kroon stond na zijn feestje van afgelopen vrijdag op het zwaargewicht. Ondanks al het feestgedruis rond zijn trouwen gewoon op de mat staan, karakter Paul. Biko Vos wist de uchi-mata van Paul te blokkeren door te tillen, Paul hing een paar keer, met de voeten van de vloer maar wel achter het been gehaakt, in de lucht. Biko dorst het niet aan om Paul naar achteren te werpen, maar loste de zaak op door zelf met twee keer waza-ari te scoren. Jammer voor het team, maar een uitslag van 6-8 tegen was toch ook weer niet onverdienstelijk.

Daarna was het onze beurt om tegen v/d Kolk op te treden. Van der Kolk had op alle behalve het zwaargewicht een dubbele bezetting maar dorst het toch niet aan om een tweede speler in te zetten. Hessel liet aanvankelijk tegen een armklem aan maar die is op het eerste gewicht niet toegestaan, hij tikte af maar de ippon werd na protest geannuleerd. Hessel verloor met twee keer een waza-ari. Dede deed weer goede zaken en was Yannick v/d Kolk iedere keer voor met zijn aanvallen. Yannick kreeg twee shido’s aan zijn broek en kwam ook nog een paar keer goed weg omdat de scheidsrechter een yugo niet waardeerde. Dede pakte de winst voor het team. Arata Nakajo kreeg een ko-soto gake te verwerken verloor. Maxx Bruin nam een uchi mata van Mike Vlaar over met een bliksem snel uitgevoerde tai-o-toshi. Ruud Brokmann stond nu op de -81 kg maar kreeg helaas een verwurgings-techniek te verwerken. Voor Patrick Groot stond nu Marcel Cornelisse op de mat in de -90 kg. Marcel kreeg met een overname de punten tegen. Omdat Tim Schaper in de vorige partij geblesseerd was geraakt, hoefde Paul alleen maar te groeten om de winst in ontvangst te nemen.

Randers de Geus – Kodokan (4-10 mp)(20-41)

Hessel verloor met een sankaku houdgreep. Dede maakte het weer goed en liet zijn tegenstander aftikken voor een armklem. Arata kwam in een armklem terecht en moest ook aftikken. Maxx scoorde ippon met een fraaie veegbeweging. Ruud verloor met shido. Marcel kreeg twee waza ari’s aan zijn broek en verloor net als onze zwaargewicht Paul Kroon die er met uchi-mata overheen ging. Met drie verloren partijen was de stemming niet al te vrolijk, maar het seizoen is nog maar net begonnen. We houden moed en er waren genoeg positieve punten, en de verschillen waren opvallend klein.