Skip to main content

 

Linda Klaver wint zilver op het WK judo voor Masters

Amsterdam donderdag 24 september 2015

        

Amsterdam was van 19 - 24 september het toneel voor de Wereldkampioenschappen Kata en Masters. De kleine week was wederom het bewijs dat judo uit meerdere disciplines bestaat en uitgeoefend kan worden op elke leeftijd.

 

 

De eerste partij tegen de Engelse judoka Tracey Plane werd met twee waza-ari’s gewonnen. De Engelse kwam eerst achter met een shido, maakt dit weer goed door even later met een yugo te scoren. Linda maakte daarna een waza-ari met een doorstuurtechniek en pakte haar opponent even later in een houdgreep deze werd na 12 seconden verbroken. Een goed ingezette uchi-mata leverde weer een waza-ari op en dat wordt dan ippon.
Partij twee kwam Linda uit tegen de Hongaarse Olga Nagy die alleen liep af te houden en daardoor tegen een shido aanliep. Linda probeerde met verwoede pogingen door te komen met een linkse o-soto-gari wat door het afhouden net niet lukte. De laatste halve minuut werd van tactiek veranderd en besloot ze de shido voorsprong te behouden. Dit lukte en de finale was bereikt.

Tegen de Française Aurelie Morandin stonden beide judoka’s met een linkse pakking te judoën en dat ligt Linda niet zo. De laatste minuut moest een shido achterstand worden weg gewerkt, een mislukte poging tot sumi-gaehi werd haar fataal met een houdgreep ging de partij verloren.