Skip to main content

Vijfmaal prijs op Koegrastoernooi

In de ochtend hadden we vijf judoka’s die zich voor het Koegrastoernooi hadden ingeschreven.
Mika Kroon mocht als eerste beginnen, Mika zat in een poultje van vier judoka’s en had een afwachtende start. Dat pakte niet goed uit, zij verloor met een houdgreep. De volgende gaf een zelfde beeld te zien en werd ook met houdgreep verloren. De laatste partij wist Mika zich te herpakken en draaide, zoals we haar beter kennen, op volle toeren. Zij wist niet tot scoren te komen maar door shido van de tegenpartij wist Mika de partij winnend af te sluiten. Zij mocht niet door naar de kruisfinale.

Nina Alwart ging het goed af in de poule. Met overtuiging won Nina alle drie partijen met een waza-ari of ippon. De eerste partij in de kruisfinale won Nina met een fraaie harai-goshi. Daarna volgde er twee verloren partijen en stond ze met lege handen. Wel lekker gejudood.

Friso Zigtermann was onze laatste troef. Als Friso wedstrijden speelt is hij een zeer actieve judoka, hij blijft aanvallen, vaak zit ik met kromme tenen want er liggen overnames op de loer. Meestal weet Friso met uitstappen goed weg te komen. De eerste drie partijen werden gewonnen met twee keer een ippon en een met Shido van de tegenpartij. Die Shido zat hem dwars want hij had liever met een score gewonnen. In de kruisfinales werd er winst gepakt met een yugo en een houdgreep. De finale werd met een o-soto-gari gewonnen. Goud voor Friso.

Bij de B pupillen hadden we Kiran Smit en Michel Schröder ingeschreven. Kiran zat ook in een poultje van vier man en verloor de eerste pot met een o-uchi-gari. Partij twee ging met een houdgreep verloren. Kiran keek wat sip maar er was nog een partij te gaan en die ging heel goed, yugo voor een o-uchi-gari direct gevolgd door een houdgreep en dat leverde ook een ippon op. Positie afgesloten..
Michel Schröder speelde met twee keer verlies en twee keer winst kiet. De winstpartij met een uchi-mata was er een uit het boekje. De tegenpartij ging vol op zijn rug. De laatste partij pakte Mitchel de winst met een houdgreep. Hij mocht helaas niet door maar nog een tijdje doortrainen op uchi-mata en er zullen meer ippons volgen.

De middaggroep bestond uit zes judoka’s. Zowel Rick Janssen als Rik Peters hadden het zwaar in hun poules. Ook dit half jaar zijn ze nog jongstejaars en schelen ze twee jaar met een aantal van hun tegenstanders. Het is echter zeer goed om te zien dat de verschillen steeds kleiner worden. Partijen tegen deze jongens gaan slechts met een yugo verloren. Rik Peters verloor helaas al zijn partijen, maar heeft toch wel goed judo laten zien, Rick Janssen kon nog twee partijen winnend afsluiten met een houdgreep en een met een yugo.
Hessel Moens deed aan het toernooi mee om zijn eerste danpunten te behalen en weer wat wedstrijdritme op te doen. Dit deed hij met verve, zowel in zijn poule als in de kruisfinales was hij veruit de beste judoka. Ippons werden onder andere gescoord met o-soto-gari, tai-o-toshi en een mooie sankaku vanaf de achterkant. Aan het eind van de middag de helft van de danpunten binnen en een eerste plaats.

Bij de meiden -15 jaar kwamen Esmee Kroon en Demi Traas in actie. De poule van Esmee was een beetje chaos, ging van één grote poule naar twee poules met kruisfinales. Een tweede plek door twee overwinningen in de poule bracht Esmee naar de halve finale, welke zeer snel gewonnen werd op de grond. De finale ging helaas verloren, maar er kon weer een tweede plaats worden bijgeschreven.
Demi Traas won in haar poule twee partijen met een veeg en sasae-tsuri-komi-ashi. De laatste poulewedstrijd ging helaas wat onnodig verloren. Deze partij verliep wisselend. Als Demi de goede pakking had was zij de betere zo niet kwam ze in gevaar. De halve finale ging verloren tegen Isabel Wiebers, de nummer twee van Nederland in de -18!. Om het brons werd er weer orde op zaken gesteld met een terechte overwinning. Brons voor Demi.

Laatste deelnemer van de groep was Maxx Bruin. Maxx is weer lekker zijn partijen aan het draaien en nu mede voor danpunten. Het aanvallende judo van Maxx was weer een genot om te aanschouwen. In een poule met onder andere internationale judo ervaring werd vijfmaal gewonnen en werd hij terecht uitgeroepen tot kampioen!