Skip to main content

Judoka's plaatsen zich voor Noord-Hollandse kampioenschappen

Terwijl de -18 jaar en -21 jaar judoka's vertoefden in het Franse Troyes streden de b-pupillen om een plaats op de Noord-Hollandse kampioenschappen. De judoka's deden hun uiterste best en kwamen ver in de poules en kruisfinales. Mitchel Schröder, Bowe Koolwijk en Kiran Smit komen 8 november in actie op de Noord-Hollandse kampioenschappen, Timo Poelwijk is eerste reserve. Daarnaast heeft ook de bij ons afkomstige Milla Agaart (De Uitkomst) zich geplaatst.

De dag startte met Max Dekker en Timo Poelwijk.
Max kwam behoorlijk wat ervaring tekort tussen de groene banden, daarbij heeft hij ook de pech geboren te zijn in november 2005, hij was een van de jongste deelnemers vandaag. Toch heeft hij zich absoluut niet gewonnen gegeven. Hij versloeg met zijn jaartje judo een groene bander met een houdgreep en ook de volgende partij kwam hij voor te staan. Helaas bleef het bij één winstpartij. Max blijven oefenen dan komen de overwinningen vanzelf met jouw niet aflatende vechtlust.

Timo was eigenlijk met de zomervakantie gestopt met judo om zich helemaal op het voetbal bij AFC te richten. Dit was het echter helemaal niet dus vlak voor de herfstvakantie meldde Timo zich weer. Met een behoorlijke trainingsachterstand door het stoppen, maar ook door de operaties aan zijn sleutelbeen deed Timo toch een poging. Aan zijn inzet lag het vandaag niet. wel kwam hij wat gewicht tekort. Toch vocht hij zich door de poule heen en plaatste zich voor de kruisfinales. Het werd uiteindelijk een zesde plaats, reserve voor de Noord-Hollandse. op naar de volgende toernooien om terug te komen in het ritme!

In de middag zes kandidaten. Zij behoorden allemaal tot de besten van de poule, maar de medailles en plaatsing zat er niet voor iedereen in.
Yenna Alwart begon zeer voortvarend met twee houdgreepoverwinningen. Helaas kwam ze toen tweemaal in de houdgreep en eindigde zij als derde in de poule. Dit was voor Yenna de laatste poging tot Noord-Hollandse bij de jongens. Vanaf nu zullen voor haar alle districtskampioenschappen enkel tegen en met meiden zijn..

Ook Jurgen van Rooyen kende een goede start. hij won met veel strijd zijn eerste drie wedstrijden. De laatste poulewedstrijd ging verloren, maar als nummer twee van de poule toch een plaats in de kruisfinale. Twee verliespartijen hier betekende een uitschakeling. Wel een plek bij de beste acht judoka's van de regio!

Een klasse hoger waren er twee poules waar de eerste drie judoka's per poule zic plaatsen voor de Noord-Hollandse kampioenschappen. Kiran Smit heeft de afgelopen periode lekker wat partijen kunnen draaien op de diverse toernooien en dat begint zijn vruchten af te werpen, evenals de trainingsuren. Net als de voorgaande judoka's was de start van Kiran uitstekend. Driemaal werd er gewonnen met een ippon. De laatste twee poulewedstrijden gingen helaas verloren, zodat hij diende te strijden om rechtstreeks plaatsing of een reserve plek. Het werd met een houdgreep een vijfdeplek en dus rechtstreekse plaatsing.

Stan Jansen zat in een spannende poule en begon na een behoorlijke wedstrijdloze periode met twee overwinningen. Hierna kwam hij tweemaal in de houdgreep terecht om vervolgens de laatste partij winnend af te sluiten. Alle judoka's hadden van elkaar gewonnen,waarna er gekeken werd naar de judopunten. Omdat Stan eenmaal met een waza-ari won ging hij niet door, terwijl hij de uiteindelijke kampioen wel had verslagen.. Stan gewoon weer wat meer wedstrijden doen dan komen de prijzen vanzelf.

Mitchel Schröder verloor zijn eerste wedstrijd, maar herstelde zich heel goed. Van ex-clubgenoot Milla Agaart werd met een shido gewonnen en de laatste partij werd met een o-uchi-gari in stijl met ippon gewonnen. Een mooie tweede plaats voor Mitchel. Milla eindigde als derde en zal tijdens de Noord-Hollandse kampioenschappen ook op de tatami verschijnen.

Bowe Koolwijk heeft lang getwijfeld of hij wl mee zou doen met deze wedstrijd. Gelukkig besloot hij toch deel te nemen en met een mooi resultaat. Tweemaal won Bowe met een sterke houdgreep, de finale ging verloren doordat er een punt werd toegekend voor een eigen actie. Een tweede plaats voor Bowe.