Skip to main content

Ditte Bruil en Dhemerson van Stralen scoren in Frankrijk

De -18 jaar en -21 jaar judoka's trokken naar Frankrijk voor hun wedstrijden. Ditte Bruil had helaas verplichtingen in het Franse Leers. Na twee winstpartijen verloor zij de finale. Zes andere judoka's trokken naar de Franse zusterstad van Alkmaar Troyes. Het werd weer een mooi weekend met onze zeer gastvrije Franse vrienden uit Troyes, Bouilly en omgeving.

La Coupe National de la ville de Troyes was dit jaar mede door de Franse kampioenschappen van over twee weken extreem sterk bezet dus onze dames en heren konden hun hart ophalen.
De -18 jaar judoka's waren allemaal te vinden op de resultatenlijst.

Lucielle Hendriks kende niet een heel goed toernooi, maar wist de eerste twee rondes door te komen. De kwartfinale werd verloren waarna ook de herkansingsfinale verloren ging. Een 7e plaats voor haar.
Matthijs Snijders won zijn kwartfinale met een houdgreep en liet zich in de halve finale van de wijs brengen. Na een goede start brak een stukje van zijn tand af. Hierna verloor Ari helaas met een ippon. Om het brons bleek een stukje Frans chauvinisme. Het brons mocht niet naar Matthijs. Omdat zijn tegenstander het judoënd niet af kon, werden het shido's die de partij ten onrechte besliste.

Ook Dhemerson van Stralen kende dit probleem. Alleen had hij de mazzel zijn voorgaande vier partijen met ippon te winnen, waardoor hij in de finale stond. Deze mocht hij niet winnen, wat een tweede plaats tot gevolg had. Wel een lekkere voorbereiding naar de EK kwalificatie wedstrijdcyclus, die over twee weken van start gaat.