Skip to main content

Judoka's in prijzen op Noord-Hollandse kampioenschappen

De Noord-Hollandse kampioenschappen voor A en B-pupillen hebben afgelopen zondag vier bronzen medailles opgeleverd.
Onder de naam Randers de Geus hadden zich zeven judoka's geplaatst voor deze wedstrijd. Daarnaast nog twee judoka's, die af en toe (wekelijks) meetrainen. Het werd een bronzen dag.

De samenwerking met clubs werd niet alleen duidelijk met de judoka's, die meetrainen bij ons. Ook qua coaching. Door het meetmoment in Den Haag stond Meester Ton er even alleen voor, maar kreeg hulp van René Peereboom van Hajime en Nika Agaart.

Namens Hajime werd Cas Pruiksma met zijn zeven jaar knap derde in de klasse -24 kg. Na winst in zijn eerste partij, verloor hij de tweede, maar herpakte zich heel goed met drie overwinningen op rij. Friso Zigterman streed voor wat hij waard was en beloonde zich met het brons in de klasse -34 kg A- pupillen. Met twee ippons won hij de eerste twee partijen, maar verloor op beslissing de halve finale. Het brons werd vervolgens met een yugo veilig gesteld.
Voor Hidde Dirilce en Mika Kroon was het een ervaring, maar het niveau lag iets te hoog. Nina Alwart won twee partijen met een houdgreep, maar verloor helaas net de partij voor de kleine finale. 

Bij de b-pupillen wisten Kiran Smit en Milla Agaart allebei een partij te winnen. Hun plaatsing was op zich al een goede prestatie, zij voegden zich vervolgens ook bij de beste tien van Noord-Holland in hun klasse. Milla had de pech in de verliezersronde tegen Mitchel te moeten judoën en werd door hem uitgeschakeld.
Bowe Koolwijk had een iets kleinere groep en een vrijloting dus vorderde bij zijn begin al behoorlijk in het schema. Een verliespartij in de halve finale bracht hem naar de partij om het brons. Met een houdgreep werd de derde plaats gepakt.
Een derde plaats was er ook voor Mitchel Schröder. Het pouleverloop van Mitchel kende dezelfde als die van Cas. Winst in de eerste partij, vervolgens verlies. Mitchel kwam echter ook sterk terug met onder andere een schitterende uchi-mata. Drie overwinningen op rij betekende niet alleen een derde plaats, maar eindelijk loon naar werken na er zoveel keer net naast te hebben gezeten.