Skip to main content

7e dan judo voor Meester Ton

Afgelopen zondag heeft Meester Ton een bijzondere erepromotie ontvangen van de Judobond Nederland. De Alkmaarse judoleraar heeft in Goirle zijn 7e dan gekregen voor bewezen diensten voor de judosport.

Huijbers, oprichter en trainer van Randers de Geus was in Nederland al een van de weinige judoka's, die met een technisch examen zijn rood-wit geblokte band behaald heeft, nu komt hij helemaal terecht in een zeer select gezelschap. In Noord-Holland hebben slechts twee personen een hogere gradatie.  Een van hen is Jaap Nauwelaerts d'age, grondlegger van het judo en jiu-jitsu in Nederland.

Meester Ton heeft deze erepromotie onder andere te danken aan zijn werk als competitieleider van de West Friese Judo Competitie. De afgelopen 30 jaar is deze competitie onder zijn leiding uitgegroeid tot grootste judo teamcompetitie in Nederland en was tot enkele jaren geleden ook de enige competitie van het land. Daarnaast heeft Huijbers zijn leerlingen en judoka's uit de omgeving begeleid naar ruim 100 dangraden en heeft hij aan de wieg gestaan van vele nationale en internationale medailles door zijn pupillen. Tot slot is hij als examinator actief bij de examens voor de 1e tot en met 5e dan en de lerarenopleiding en speelt hij een belangrijke rol bij de organisatie van het Internationaal Open Alkmaars Judotoernooi.

Deze 7e dan is dan ook meer dan verdiend en wij hopen natuurlijk nog lang gebruik te mogen en kunnen maken van zijn kennis.