Skip to main content

Vijfmaal prijs op Rayon kampioenschap

Tijdens de voorrondes van de Noord-Hollandse kampioenschappen voor a-pupillen kwamen zeven judoka's van Randers Budosporten in actie. Vijf van hen keerden huiswaarts met een mooie medaille en plaatsten zich voor de Noord-Hollandse kampioenschappen.



In de klasse -24 kg kwamen drie judoka's in actie:
Met drie overwinningen in de poule plaatste Cas Pruiksma, -24 kg, zich voor de kruisfinale. In de kruisfinale wist Cas de eerste partij te winnen met een o-uchi-gari waarvoor hij ippon kreeg. De halve finale ging ging met een yugo verloren en zo nam Cas het brons mee naar Alkmaar. Zijn judomaatje Sem van Meurs, wist in de poule ook drie te winnen. Net als Cas verloor Sem ook de halve finale. Ook in het resultaat deden de mannen niet onder voor elkaar. Ook Sem nam brons mee naar Alkmaar.
Rosa Zwart had in de eerste partij de pech dat haar voet dubbel ging. Ondanks de pijn aan haar voet streed ze voor wat zij waard was en verloor haar partij nipt op wat kleine scores. We hopen dat de blessure mee valt en Rosa snel weer op de mat komt voor een volgend toernooi.

 

De middaggroep ging om 12:00 uur van start met daarin de gezusters Rosalie en Suzanne van Oogen -30 kg, Quint Roeper -27 kg en Rogier Schuit -38 kg.

Rogier Schuit won er twee en verloor er drie en werd zo via zijn derde plek, ook voor de finale ronde in Beverwijk uitgenodigd. Rosalie wist in de poule drie partijen te winnen en verloor er een, zij kwam hierdoor met haar tweede plaats in de kruisfinale terecht. Daarin wist ze drie keer te winnen en werd zo met de gouden medaille beloond. Zus Suzanne zit minder lang op judo en kwam in de andere poule niet verder dan drie partijen. Ze heeft goed haar best gedaan maar helaas. Volgende keer beter.

Quint Roeper ging vandaag lekker en wist er in de poule drie te winnen, In de kruisfinale werd door Quint twee keer gescoord met een waza-ari en dat is ook ippon. De finale bracht Quint op naam door de tegenpartij met een achterwaartse overname bijna vol op zijn rug te werpen en ook dat leverde een waza-ari op en een gouden medaille die meeging naar Heerhugowaard.