Skip to main content

Zilver voor Ditte Bruil op NK -21 jaar

Op het NK -21 jaar heeft Ditte Bruil een tweede plaats behaald.

In Nijmegen kwamen vijf judoka's van Randers Budosporten in actie.
Matthijs Snijders wist helaas niet tot een winstpartij te komen, maar heeft met zijn zwarte band examen van volgende week een mooier doel voor ogen!
Lucielle Hendriks had met haar 65 kg en 16 lentes een behoorlijke poule in de -70 kg -21 jaar. Lucielle heeft gevochten voor wat zij waard was en scoorde met twee overwinningen niet alleen haar danpunten bij elkaar ook eindigde zij met een mooie top 10 klassering.

Amber Koopmans is eindelijk weer op de weg terug, mar haar voorbereiding was nog steeds niet ideaal. Toch won ze haar eerste partij en belandde in de halve finale. Deze ging helaas van de uiteindelijke kampioene verloren. Nu volgde heel lang wachten op de partij voor het brons. Deze wedstrijd ging echter helemaal niet, met twee shido's moest ze de winst en bronzen medaille aan de tegenpartij laten.

Zus Meintje verloor ook haar partij om het brons. Een mooie overwinning met o-soto-gari bracht haar naar die partij. Het brons leek binnen met een ippon voor ko-soto-gake, het werd echter gewaardeerd met een waza-ari en de opvolgende houdgreep was net 3 seconden tekort. Met een yugo en waza-ari voorsprong ging Meintje echter op haar rug en moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Een medailles was er wel voor Ditte Bruil. Zij was de eerste ronde vrijgeloot en draaide toen tegen de kampioene van twee jaar geleden. Ook de twee opvolgende partijen werden gewonnen, zodat een plek in de finale veilig was gesteld. Deze ging helaas verloren, maar zes jaar na de eerste NK medaille opnieuw een zilveren plak op het NK!