Skip to main content

Tweemaal winst en Eenmaal verlies in WFJJC

De vierde ronde van de West Friese Jeugd Judo Competitie was weer een spannende. Al de hele competitie zijn de teams aan elkaar gewaagd. Voorafgaand aan deze ronde stonden we op een gedeeld derde plaats met een gaatje naar de twee koplopers. Plaatsbehoud was het doel. Met een incompleet team werd echter bijna een gooi gedaan naar de koppositie.

 

Virtueel koploper was het team van Judo Academie Amsterdam. Wij troffen hen in de eerste ronde. Met twee gewichten onbezet moesten alle zeilen worden bijgezet. Het liep echter iets anders. Met overwinningen van Quint, Rosalie, Timo en Jurgen zat het team op rozen en was het wachten op de laatste overwinning voor de team winst. Kiran verloor helaas zijn partij, en ook Rik Peters kon het winnende punt net niet over de streep trekken Hij verloor in de slotsecondes na een waza-ari voorsprong. Hessel voltrok uiteindelijk het vonnis voor een 10-8 overwinning.

De tweede partij tegen Topjudo Amsterdam Zuidoost was een hele spannende. Punten konden over en weer gescoord worden en soms was het wachten op de ippon. Kim, Friso, Ric en Rik wonnen hun partij. Quint, Jurgen en Hessel verloren net aan. Vooral de verliespartij van Hessel was erg zuur hij was bij twee jaar ongeslagen en verloor met een shido. Bij Quint en Jurgen ging de partij over en weer en scoorde dan weer de een bijna dan weer de ander.. 10 – 8 voor de tegenpartij, anders hadden we vrij onverwacht een plaatsje geklommen in het klassement.

De vierde ronde werd afgesloten met een partij tegen de gastheer Gietelink. Quint verloor op beslissing, Rosalie trok de boel weer recht, Timo verloor op een shido waarna Jurgen het weer gelijk maakte. Kiran zette het team op voorsprong. Rik verloor in de golden score met een yugo, waarna Hessel de teamoverwinning binnen haalde.

Twee goede teamoverwinningen en een kleine verliespartij. Opvallend was ook de ipponoverwinningen ten opzichte van kleine verliespartijen. Er zijn vandaag 19 partijen echt gedraaid. Negenmaal was er ippon voor ons, eenmaal een overwinning op beslissing en eenmaal met drie yugo’s. Helaas ook acht verliespartijen, waarvan vier op shido of beslissing, eenmaal met yugo in de golden score, eenmaal met een waza-ari en twee op ippon.

In het team hebben gedraaid: Quint Roeper, Rosalie van Oogen, Kim Smits, Friso Zigterman, Timo Poelwijk, Jurgen van Rooyen, Kiran Smit, Ric Smits, Rik Peters en Hessel Moens, Rick Janssen en Esmee Kroon verschenen in judopak om het team aan te moedigen, maar werden met hun 40 kg en het oog op de komende wedstrijden gespaard voor de klasse -46 kg.