Skip to main content

Judoka's Randers Budosporten in de prijzen.

Bij de Noord-Hollandse kampioenschappen voor judoka's -15 jaar hebben Esmee Kroon, Gabriel van Stralen en Friso Schotanus van Randers Budosporten zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap te Apeldoorn. Esmee Kroon werd overtuigend kampioene in de klasse -40 kg. Zij won haar drie partijen met ippon allemaal binnen de anderhalve minuut, na een overwinning met een houdgreep werd de halve finale gewonnen met een mooie voetveeg. Het toernooi werd afgesloten met een ippon voor een verwurging. Gabriel en Friso (-60) startten goed en plaatsten zich met allen twee overwinningen voor de halve finale. Gabriel won met een snelle verwurging en ee schouderworp op knieën. Friso scoorde staand diverse punten, maar besloot zijn partijen met een muurvaste houdgreep. De halve finale verloren de mannen helaas wat onnodig. Gabriel was de betere partij maar verloor met een shido voor buiten de mat stappen, Friso werd een keer overgenomen voor een yugo. Om het brons herpakten de mannen zich en pakten met ippons voor schouderworp op knieën en een houdgreep de derde plaats en het NK ticket.

Ook naar het NK gaan Mats Timmerman van Ebi-Sport en Dennis Peereboom van Hajime. Mats traint elke maandag mee met de wedstrijdtraining, Dennis gaat regelmatig mee naar toernooien.

Een dag eerder presteerden de judoka's van Randers Budosporten in Antwerpen op de Antwerp Open. Voor -18 jaar judoka Dhemerson van Stralen betekende zijn derde plek opnieuw kwalificatiepunten naar de diverse European Cadet Cups. In de samengevoegde klasse -21 jaar/senioren was het kampioenschap voor Meintje Koopmans en Ditte Bruil. Amber Koopmans werd 3e.