Skip to main content

Achttienmaal prijs in Wognum

Zondag 3 april werd in Wognum het Proper ontwikkelingstoernooi gehouden. Altijd een leuk toernooi waar de onze judoka's na ervaring van onder andere de wimpelcompetitie lekker wat wedstrijden kunnen draaien.
Dit jaar hadden ze echter een nieuw systeem van indelen, wat behoorlijk wat problemen en kritiek veroorzaakte. Er werd gekeken naar gewicht en kleur band, alleen de leeftijd werd even vergeten. Zo kon het dat Jamie van Meurs met zijn vier jaar tegenover judoka's van zeven jaar stond, maar ook Yenna Alwart met haar elf jaar een achtjarige judoka trof. Qua mentale ontwikkeling is het verschil zo groot, dat dit onverantwoord is zeker met het oog op het ontwikkelen en het judoplezier. Daarbij werden de kinderen dit jaar niet gewogen, waardoor er in sommige poules toch wel wat kinderen behoorlijk aan de zware kant waren.

Ondanks deze grote bezwaren hebben onze judoka's er alles uit proberen te halen en kwamen zij met maar liefst achttien prijzen thuis.
Kampioen werden: Skip Grote, Sem van Meurs, Cas Pruiksma, Joran de Jong, Jay de Vries, Nina Alwart, Kane Traas, Kiran Smit en Bowe Koolwijk. Tweede plaatsen waren er voor: Tim van Dijkhuijzen, Friso Zigterman, Hugo Schuijt en Yenna Alwart.
Het brons ging mee met: Jamie van Meurs, Rogier Schuijt, Stijn Roording, Boy Visser en Jeroen van Dijk.