Skip to main content

Brons voor Patrick Groot op NK -18 jaar

Tijdens het Nederlands kampioenschap voor judoka's onder de 18 jaar heeft Patrick Groot een bronzen medaille behaald. De pas 15 jarige judoka van Randers Budosporten debuteerde op een Nederlands kampioenschap en beloonde zichzelf met een medaille in de klasse +90 kg. In de partij om het brons werd eerst een ippon afgekeurd door een ongeldige pakking, waarna bij de volgende actie de partij alsnog werd beslist.

Clubgenoten Lucielle Hendriks en Dhemerson van Stralen strandden in het zicht van de medailles.   Na een verliespartij in de eerste ronde won Lucielle vijfmaal op rij. De partij om het brons ging helaas op een straf verloren. Dhemerson van Stralen startte met drie overwinningen en verloor de halve finale. Ook hij wist de partij om het brons niet te winnen, hij verloor nipt.