Skip to main content

Prijzen in Den Helder in Mierlo

Het afgelopen weekend waren de judoka's op twee plaatsen actief. In verband met de meivakantie geen volle bezetting, maar de aanwezigen hebben gestreden voor wat zij waard waren.

Het betekende goud voor Mitchel Schröder en Rick Janssen in Den Helder tijdens het Vuurtorentoernooi en brons op dit toernooi voor Nina Alwart. In Mierlo was er zilver voor Linda Klaver en ook twee judoka's van Bath Community & Judo die voor de gelegenheid uitkwamen voor Randers vochten zich in de prijzen. Adam Bolwell werd tweede en Renz Vallejera pakte het brons.

Voor de verslagen van het weekend zie de lees verder.

In Den Helder zouden slechts vijf judoka's in actie komen, het werden er door ziekte van Yenna Alwart vier.

Bij Nina Alwart leek twee weken vakantie zijn uitwerking te hebben, een verkeerde helaas. Ze miste een beetje scherpte en liet zich een paar keer verrassen. Gelukkig wist ze de laatste partij wel winnend af te sluiten met een heupworp en een houdgreep, zodat zij evengoed een bronzen medaille omgehangen kreeg.

Bij de -15 jaar judoka's liep het bij Timo Poelwijk nog niet zoals het moet. Toch moet hij door de zure appel heen om de komende jaren wel weer tot medailles te komen.

Rick Janssen ging goed van start en scoorde meteen met een snelle worp. De twee overige partijen werden eveneens winnend afgesloten, weliswaar minder snel maar toch weer een kampioenschap.
Ook Mitchel Schröder pakte het kampioenschap op dit toernooi. Hij won zijn vier partijen met een ippon eerst twee maal met twee waza-ari's en daarna twee directe ippons!

In Mierlo was het een vreemde dag.
Mika en Esmee Kroon verloren na diverse winstpartijen beiden om het brons. Mika kon knap meekomen met de laatstejaars B-pupillen, maar een aantal meiden waren nog net iets te groot en sterk. Esmee had last van verkoudheid en verstopte neusgaten. Hierdoor kreeg ze na een minuut judo geen lucht meer. Tot de halve finale ging het goed, omdat Esmee de partijen binnen een minuut winnend afsluit. Zo ook de herkansingsronde na een verliespartij in de halve finale. Om het brons begon Esmee goed, maar kwam naarmate de tijd vorderde in de problemen en wist haar yugo voorsprong niet te behouden.

Amber Koopmans was als -48 judoka samengevoegd met de -52, maar hier bleken wat mensen te zwaar waardoor ze naar de -57 moest. Dit deed zij uit voorzorg maar niet, de verschillen worden dan wel heel groot. Lucielle Hendriks moest in haar eerste partij met een waza-ari voorsprong opgeven na een val op haar schouder, gelukkig lijkt het met een sisser te zijn afgelopen.

Bij de senioren was er wel zilver voor 'juf Linda'. In de finale leek er nog behoorlijk wat werk aan de conditie nodig in aanloop naar de toernooien van komende maanden en het WK veteranen.

Bij de heren drie deelnemers in actie. Matthijs Snijders kon het geweld van de Nederlandse volwassenen nog niet aan. Zijn Engelse opponent wist hij wel te verslaan. De andere twee mannen hebben lekker hun partijtjes kunnen draaien. Renz baarde opzien met zijn mooie staande ippons (driemaal binnen een halve minuut met verschillende worpen) en Adam liet zich op de grond gelden. Beiden troffen echter één opponent, die een maatje te groot bleek.