Skip to main content

Prijzenregen in Kent

De junioren/senioren judoka's van Randers Budosporten hebben hun seizoen afgesloten met uitstekende resultaten in het Engelse Kent.
Voor het eerst was er een delegatie van onze club present op de Kent International, één van de sterkste toernooien in Groot-Brittanië, zij verdedigden de clubkleuren met verve.

De eerste dag was voor de jeugd -16 jaar, maarliefst 500 judoka's kwamen in actie in verschillende groepen, gevormd naar de kleur band.

Esmee Kroon won de -40/-44 kg blauwe/bruine band klasse met sterk grondwerk, ondanks dat ze haar verwurgingen niet mocht toepassen. Vervolgens ze deed ook mee in de -48 kg klasse. Hier wist zij onder ander andere de kampioene te verslaan met een veeg, helaas kreeg zij geen medaille voor het kampioenschap in deze klasse.

Bij de jongens -66 kg blauwe/bruine band werd de partij tussen Hessel Moens en Gabriël van Stralen de finale. Hessel won deze onderlinge strijd met een muurvaste houdgreep. In het voortraject maakte Hessel het nog spannend met zijn zeer afhoudende tegenstander, maar met een o-uchi-gari plaatste hij zich toch voor de finale. Van Gabriël hebben we natuurlijk weer volop kunnen genieten van zijn schouderworpen. Bij de heren draaiden ook nog tegen twee -73 kg jongens. Hessel wist deze partijen gemakkelijker te winnen dan in de -66 kg.. Voor Gabriël bleken de mannen iets te zwaar.

Dag 2 van de Kent International werd een ware medailleregen. Hoewel de uitslagen anders doen vermoeden moest er behoorlijk gestreden worden tegen dames en heren uit Groot-Brittannië, België, Faeröer en Zuid-Afrika. In de -21 jaar klasse was er zilver voor Amber Koopmans met een o-soto-gari tegen een Belgische en helaas verlies op een shido van de winnares en goud voor Ditte Bruil en Lucielle Hendriks.
Ditte streed tegen de Engelse deelname aan jeugd EK's en EYOF, maar wist onder andere met strakke verwurgingen haar vier partijen winnend af te sluiten. Lucielle stapte maar liefst vijfmaal als winnares van de mat. De laatste twee deden vervolgens weer mee met de senioren. Ditte won opnieuw viermaal en werd opnieuw kampioen. Lucielle baarde opzien met een overwinning op een 11 jaar oudere Zuid-Afrikaanse, maar moest in haar 10e partij van de dag met een shido het kampioenschap aan een Litouwse laten. De Zuid-Afrikaanse had zelfs om de medailles gestaan op de continentale kampioenschappen. Linda Klaver werd met drie ippons, waarvan twee verwurgingen kampioen in het zwaargewicht.

Bij de veteranen zagen we echter de mooiste ippons. Die kwamen ook nog eens op naam van een en dezelfde persoon. Paul Kroon liet zien waarom uchi-mata de mooiste worp van het judo is door er twee mooie ippons mee te scoren. Vervolgens won hij ook de halve finale en finale met ippon om zich tot kampioen te kronen. Juf Linda pakte haar tweede goud met ook voor haar een uchi mata en haakje maken omlopen...