Skip to main content

Goede start jeugdteam

Het jeugdteam heeft in de hoofdklasse van de West Friese Jeugd Judo Competitie een goede start gemaakt. In Nieuw Vennep moesten vier partijen worden afgewerkt, wat de judoka's naar behoren deden met voorlopig een derde plaats als resultaat.


De start was tegen het team van Ebi-Sports, helaas mistte zij wat judoka's waardoor het acht tegen zes judoka's werd. Cas Pruiksma raakte een klein beetje van slag nadat hij meteen een waarschuwing te pakken had voor te ver in de nek pakken. De eerstvolgende actie werd hij overgenomen, judode verder nog een goede partij, maar moest helaas verlies incasseren. Quint Roeper trok de stand weer gelijk met twee voetvegen, waarna Friso Zigterman het team op voorsprong bracht. Mika Kroon verloor helaas van een sterkte tegenstander, waarna Max Dekker de punten cadeau kreeg. Esmee Kroon won met twee waza-ari's voor overname uchi-mata. Mitchel Schröder kreeg ook de punten cadeau, waarna Rik Peters ditmaal de punten aan trainingsmaat Mats Timmerman moest laten. Een 10-6 overwinning.

Meteen erna konden de judoka's aan de bak tegen het team van Van der Kolk. Cas won snel met een uchi-mata en ook Quint leek binnen enkele seconde de winst te pakken. Zijn ippon werd echter afgekeurd, in het vervolg van de partij leek hij de betere, maar verloor toch met een houdgreep. Friso won op beslissing, Mika verloor met een houdgreep, nadat zij eerst de ander in de houdgreep had. Rick Janssen trok de stand weer gelijk met twee waza-ari's voor een voetveeg. Demi Traas verloor met schouderworp op knieën, de worp waar Rik Peters zijn partij weer mee won. Omdat we het laatste gewicht niet bezet hadden een 10-8 verlies.

Na een rustpartij stond de kampioen van de afgelopen negen! jaar te wachten: Judo Yushi.
Cas won zijn partij weer en Quint moest door een mislukte veeg (eigen actie) zeven punten aan de tegenstander laten. Friso won zijn partij vrij gemakkelijk, Mika moest haar meerdere erkennen in de tegenpartij. Max Dekker scoorde een mooie ippon met sasae. Esmee Kroon verloor met uchi-mata en Mitchel kon na een goede partij tegen de nummer drie van Nederland met opgeheven hoofd de mat verlaten. Rik Peters versloeg de vice Nederlands kampioen van vorig seizoen en met het laatste gewicht niet bezet opnieuw een nipt verlies 8-10

Het slotakkoord was tegen het team van Topjudo Amsterdam Zuidoost. Het werd een walkover voor onze judoka. Cas, Quint, Friso, Rick, Demi, Mitchel en Rik wonnen hun partij, zodat met een 14-4 overwinning de ronde werd afgesloten.

Jongens en meiden: jullie hebben een hele goede start gemaakt, op naar de volgende ronde op 16 oktober.