Skip to main content

Goud en brons op het Koegrastoernooi

Het jaarlijkse Koegrastoernooi heeft dit jaar een gouden en bronzen plak opgeleverd voor respectievelijk Lucielle Hendriks en Friso Zigterman.
In aanloop naar de Open Alkmaarse van volgende week konden een aantal judoka's alvast warmdraaien.

In de ochtendploeg met Friso Zigterman en Nina Alwart verging het laatstgenoemde niet goed. Zij bleek niet helemaal uitgerust en plaatste zich niet voor de kruisfinales. Friso Zigterman ging echter als een speer met zijn bekende duw- en trekwerk, gecombineerd met snel voetenwerk en verzorgd grondwerk. Na acht partijen ging hij aan de haal met een mooie derde plaats.

In het middagblok zeven judoka's.
Bij de dames -15 jaar enkel Yenna Alwart. Met haar oranje band en twaalf jaar streed zij voor wat zij waard was en deed zeer waardevolle ervaring op. De twee winstpartijen brachten haar helaas net tot een vierde plaats.
Lucielle Hendriks kwam voor de eerste keer dit seizoen in actie. Met vier overwinningen tegen veel zwaardere judoka's pakte zij keurig de titel in de klasse +63 kg.

Rik Peters en nieuwkomer Rick van Havezaat kwamen helaas de poule niet door. Zij wonnen één partij, maar verloren er helaas twee. Op naar de volgende toernooien, met wat extra wedstrijdritme in de armen en benen.

Timo Poelwijk won in zijn poule twee van de drie partijen met een mooie veeg en een sutemi. In de halve en kwartfinale kwam hij helaas net te kort tegen twee sterke judoka's met al wat NK ervaring.
Rick Janssen startte met een goede partij, welke vervolgens bij een vernieuwde poule-indeling niet meer meetelde. In zijn nieuwe poule werd hij tweede met twee ipponoverwinningen. In de kruisfinale volgde er een hele spannende partij waar de wedstrijd echt over en weer ging. Na zes minuten judo trok Rick aan het kortste eind. vervolgens werd er nog keurig gewonnen waarna de partij om het brons met een houdgreep ging verloren.

Ook Kiran Smit plaatste zich na een halve week schoolkamp voor de kwartfinales. Hier bleken zijn tegenstanders net een maatje te groot. Geeft niks nog twee jaar te gaan.

Al met al hebben de judoka's laten zien toch behoorlijk mee te kunnen komen in vaak sterke poules: bedenk Noord-Holland is één van de sterkste districten van Nederland. Allen hadden nog meerdere jaren te gaan in hun leeftijdscategorie dus lekker blijven trainen en doorontwikkelen.