Skip to main content

Tweemaal verlies en eenmaal winst in WFJC

De tweede ronde van de West Friese Jeugd Judo Competitie heeft één winstpartij opgeleverd. Voor
het klassement betekent dat een voorlopige vierde plaats.

Ten opzichte van de vorige ronde waren Cas Pruiksma en Rik Peters afwezig. Zij werden vervangen door Sem van Meurs en Milla Agaart.

Op het programma stonden vandaag drie partijen tegen Rietdijk, Judo Academie Amsterdam en Ebi Sports. Tegen Rietdijk was er een goede start met overwinningen van Sem, Quint en Friso. Helaas verloren Mika en Max. Esmee won vervolgens haar partij, waarna Mitchel een goede partij judode tegen Blanca Uijtendaal. Tweemaal was hij dichtbij een score met een mooie veeg. Helaas kwam hij in de houdgreep. Ook Milla judode een goede partij maar verloor eveneens. Met een ontbrekende judoka op de -60 kg werd het een nipt verlies met 10-8.

Tegen Judo Academie Amsterdam liepen we voor het eerst op een 'echte' nederlaag. Het team bleek een maatje te groot, buiten overwiningen van Friso en Demi.

Tot slot stond het team van Ebi-Sports te wachten. Met wat doorschuifwerk hadden wij een volledig team en zij mistte drie judoka's. Er diende dus minstens twee overwinningen behaald te worden. Deze waren al snel binnen met winstpartijen van Quint en Friso. Met ook een overwinningen van Esmee werd de laatste partij gewonnen met 12-6.

13 november is alweer de volgende ronde. Met partijen tegen de nummers één en twee wordt het opnieuw een lastige ronde, maar we zullen er weer vol voor gaan! 

In het team hebben gejudood: Sem van Meurs, Quint Roeper, Friso Zigterman, Mika en Esmee Kroon, Max Dekker, Rick Janssen, Demi Traas, Mitchel Schröder en Milla Agaart.