Skip to main content

Driemaal winst in WFJJC

De derde ronde van de West Friese Jeugd Judo Competitie heeft het team drie overwinningen gebracht.
De dag startte met een tegenvaller: Cas Pruiksma was ziek. Het team moest dus met één persoon minder aan de slag. Na een goede warming up werd er gestart tegen het team van Judo Yushi.
Met overwinningen voor Quint, Friso, Max, Esmee en Rik werd het een 10-8 overwinning. Ook tegen Ben Rietdijksport was het verschil klein. Waar in voorgaande rondes het muntje net de verkeerde kant op viel ging het vandaag wel goed. Quint, Friso, Max, Rick en Rik wonnen hun partij ditmaal dus wederom een 10-8 overwinning. Vervolgens stonden we tegen gastheer Amsterdam Zuidoost. Het begon wat stroef met enkel een overwinning van Friso, maar dit werd door de aspiranten de goede kant op getrokken. Esmee, Mitchel, Demi en Rik wonnen hun partij. Met een hele mooie uchi-mata van Mitchel als hoogtepunt.
Het team was nu iets teveel in de feeststemming. De partij tegen v/d Kolk ging verloren tegen de veelal jaar oudere judoka's, die bij de b-pupillen en aspiranten toch allemaal prijzen hadden op de NH kampioenschappen.

Al met al een goede ronde, waarin we het gat naar de derde plek verkleind hebben naar één winstpartij. Met nog twee rondes te gaan beloofd het alvast een spannend slot te worden in februari en maart.  

In het team stonden: Quint Roeper, Friso Zigterman, Mika Kroon, Max Dekker, Esmee Kroon, Rick Janssen, Mitchel Schröder, Demi Traas en Rik Peters.