Skip to main content

Teams op dreef in Haarlem en Heemskerk

Zaterdag 21 januari was een dag voor de teams. In Haarlem kwam een mixteam van a en b pupillen in actie op het CIOS jeugdteamtoernooi en in Heemskerk mocht het West Friese team aan de slag.
In Haarlem organiseerden de scholieren van het CIOS hun jaarlijkse teamtoernooi. Om ons te kunnen meten met de beste clubs in Noord-Holland hadden we een team ingeschreven in de hoofdklasse.
Doordat het toernooi eerder dan gepland begon, hadden onze judoka's geen hele goede warming-up gedaan, misschien dat daarom de start niet optimaal was. Na verliespartijen tegen Ebi-Sports en Kenamju volgde echter winst op Judo Yushi en Gietelink Sport. Kernwoorden van vandaag doorzettingsvermogen en nooit opgeven met deze ingrediënten kwam het team judopunten tekort voor het zilver, maar bereikte het achter Kenamju en Judo Yushi een verdiende derde plaats. In het team draaiden: Demi Schaap, Job en Cas Pruiksma, Quint Roeper, Nina Alwart, Rosalie van Oogen, Friso Zigterman en Mika Kroon.

In Heemskerk mochten 's avonds de junioren/senioren aan de bak. Na een valse start in de eerste competitierondes was er ditmaal een compleet team. Van het team van V/d Werff werd helaas verloren, maar de teams van Bushido Heemskerk en Cees Veen werden verslagen. In dit team stonden: Dennis Peereboom, Rik Peters, Gabriël van Stralen, Ruud Brokmann, Maxx Bruin, Marcel Cornelisse, Matthijs Snijders en Patrick Groot. Een verslag van de competitieronde bij de lees meer.

 

 

Randers- Cees Veen (12-2 mp)(48-10 jp).

De eerste wedstrijd die op het programma stond was tegen Cees Veen.

In de -55kg klasse mocht Dennis Peereboom de spits afbijten, helaas beet Dennis in stof van de judomat en moest aftikken voor een verwurging.

Rik Peters wist zijn partij in de -60kg met ippon te winnen door zijn tegenstander diverse keren met schouderworp op knieën op de mat te werpen.

Gabriel van Stralen mocht de open gevallen plaats van onze Japanse vriend Arata Nakajo in nemen en wist een zwaar bevochten overwinning uit de strijd te slepen. Er werd deze wedstrijd niet gescoord maar doordat de tegenpartij een straf kreeg haalde Gabriel de twee punten binnen.

Ruud Brokmann bezette de -73kg klasse en had geen tegenstander zodat Ruud alleen behoefde te groeten om tot winnaar te worden aangewezen.

Maxx Bruin draaide een leuk judopotje en had een grote kans om met een normale score te winnen. Echter de tegenpartij pakte vol de broekspijp en dat betekende Hansokomake wat betekend gediskwalificeerd,…… verloren met ippon. Onze veteraan Marcel Cornelisse, die de -90kg bezette, pakte met een overname de winst. De laatste partij was voor Matthijs Snijders, naar mate onze zwaargewicht ouder wordt begint hij sterker te judoën. Matthijs stond dan ook voor met een waza-ari voor een tiltechniek tot zijn opponent Matthijs bij zijn broekpijp pakte en zijn tegenspeler het strijdtoneel, ook met de hoogste straf, mocht verlaten.

Randers – F. v/d Werff (2-12 mp)(10-51 jp).

Tegen v/d Werff ging het al rap de verkeerde kant op.

Dennis won de wedstrijd omdat v/d Werff geen -55kg judoka kon opstellen. Rik Peters verloor met ippon heupworp. Gabriel kon het ook niet bolwerken en ging al rap met een o-soto-gari onderuit. Good old Ruud kwam een beetje conditie te kort en verloor in de golden score met een shido. Maxx draaide een leuke partij maar kon geen potten breken en verloor met 2 keer een waza-ari. Marcel moest aftikken voor een verwurging. Patrick Groot tenslotte verloor met een waza-ari voor een worp en tenslotte ippon voor een houdgreep.

Randers – Bushido Heemskerk (8-6 MP)(40-27 JP).

Dennis had er stevig de pé in omdat hij voor een verwurging moest aftikken. Niet getreurd Dennis als je je best blijft doen ga je ook weer partijen winnen, die ervaring heb ik als coach. Er zijn periodes waar je even doorheen moet bijten ook als het een beetje minder gaat.

Rik Peters trok aan het langste einde door twee keer een waza-ari te scoren met schouderworp op knieën. Gabriel deelde ook een fraaie schouderworp uit en kreeg ook een ippon. Ruud Brokmann slaagde er in om met zijn bekende schroeftechniek een ippon af te dwingen. Zijn tegenspeler reageerde te laat op de ontsnappingsroute (een koprol maken en dan ben je er uit) en had last van zijn arm. Maxx en Marcel verloren hun partijen met sutemi en een o-uchi-gari. Matthijs Snijders was ook niet te vergeefs meegegaan maar mocht de punten zonder te judoën in ontvangst nemen.

Doordat we twee hebben gewonnen zijn we van de onderste 6e naar de 4e plaats gestegen. Zie de website van de WFJC

De volgend ronde van de WFJC wordt op 4 februari gehouden en dan is Hikari de gastheer. Adres: Panneroodstraat 1      Zaandam   Om 18:00 uur wegen.