Skip to main content

Judoka's in de prijzen in Almelo en Anna Paulowna

Tijdens het internationale toernooi van Almelo en het derde ontwikkelingstoernooi in Anna Paulowna hebben de judoka's weer flink wat eremetaal huiswaarts genomen.
Op zaterdag werden zowel Mika als Esmee Kroon kampioen in Almelo. Mika kroonde zich met drie overwinningen tot kampioene, Esmee won vier partijen.

Een dag later stond in Anna Paulowna de volgende generatie toppers op de mat voor de laatste in een serie van drie ontwikkelingstoernooien georganiseerd door de JBN Noord-Holland.
Opvallend was niet het aantal prijswinnaars, maar vooral de hoeveelheid verschillende technieken, waarmee een ieder aanviel en ook punten wist te scoren, zowel staand als in het ne-waza.
Kampioen werden: Sem van Meurs, Cas Pruiksma,Thierry Diesnis, alledrie de zusters van Oogen: Helena, Rosalie en Suzanna, Friso Zigterman en Max Dekker. Een zilveren medaille ging mee met Quint Roeper. Het brons was voor Djaz Hartman, Job Pruiksma, Demi Schaap, Joran de Jong, Nina Alwart en Hugo Schuijt. Stephanie Huibers, Tessa Weel, Sem Schaap en Stijn Roording kwamen helaas net tekort voor een top 3 klassering, maar verdienden wel een medaille met hun inzet! Sem van Meurs, Cas Pruiksma en Max Dekker wisten alledrie de ontwikkelingstoernooien op hun naam te schrijven!