Skip to main content

Zesmaal prijs op Vuurtorentoernooi

Na wat rommelige weken in verband met wisselende vakanties en de diverse vieringen stond het Vuurtorentoernooi van Dun-Hong op het programma. Er kwamen 'slechts' negen judoka's van onze club in actie, maar zij wisten wel zes prijzen mee naar huis te nemen met daarin een compleet Randers podium bij de heren -15 jaar -46 kg.

In het ochtendblok gaven Cas Pruiksma en Mitchel Kiewitt goed verzet, maar kwamen niet op het podium. Cas had de pech in een lastige poule te zitten met twee prijswinnaars van de Noord-Hollandse Kampioenschappen, terwijl in de andere poule toch wat minder sterke judoka's stonden. Mitchel gaat steeds beter heeft zijn eerste uitgejudode partij gedraaid, maar moest toch het onderspit delven. Ga er maar aan staan als jongen op je 15e beginnen met wedstrijden.

Het middagblok werd afgetrapt met de dames Rosalie en Suzanna van Oogen. Suzanna draaide een wisselend toernooi, won drie partijen, verloor van haar zus en de welbekende Summer. De partij om het brons ging helaas op beslissing verloren. Rosalie draaide al snel tegen de voornoemde Summer, een dame die al een paar jaar een maatje te groot blijkt. Vandaag was de start van Rosalie wat twijfelend, maar na een halve minuut draaide ze uitstekend, helaas werd de partij op beslissing verloren, maar zo dichtbij was Rosalie nog niet eerder. Met vijf winstpartijen erbij een mooie tweede plaats.

De heren -15 -46 jaar kende een Randers poule met Rick Janssen, Kiran Smit en Jurgen van Rooyen. Rick was duidelijk de sterkste, maar de overige vijf judoka's maakte er spannende wedstrijden van. Kiran en Jurgen wonnen beiden driemaal, maar omdat Kiran de onderlinge partij won werd hij nummer twee en Jurgen nummer drie!
Tot slot kwamen ook Timo Poelwijk en Mitchel Schröder nog in actie. Timo moest tot twee keer een golden score draaien. Waar hij in zijn eerste golden score het weg gaf, pakte hij met vechtjudo in de laatste partij de winst op drie shido's.Omdat er tussendoor met een waza-ari werd gewonnen net geen tweede op judopunten, maar derde op onderling resultaat.
Mitchel had vandaag wat van zijn aanvalslust terug. Een deel van de partijen werd dan ook snel met ippon gewonnen. Af en toe is Mitchel echter ook nog wat te lief wat twee verliespartijen bracht, terwijl hij technisch deze jongens wel de baas is. Wel weer een podiumplek meegepakt. Een derde plaats.