Skip to main content

Team -15 jaar kampioen van Noord-Holland

Het judoteam -15 jaar, aangevuld met Xander Goudsblom van Ebi-Sports is afgelopen zondag kampioen van Noord-Holland geworden bij de Noord-Hollandse kampioenschappen voor teams. Rick Janssen, Mitchel Schröder, Rik Peters en Friso Schotanus plaatsten zich zo voor het Nederlands Kampioenschap teams 17 juni te Nijmegen. Friso Zigterman werd met het team van Talentjudo Noord-Holland-Noord 3e bij de b-pupillen. De meiden konden helaas de titel van vorig jaar niet verdedigen en moesten genoegen nemen met een plek naast het podium.

Door de Nederlandse titel van Judo Yushi van vorig jaar waren zij al automatisch geplaatst en bleven er twee tegenstanders over Cees Veen en Kenamju. Beide teams werden met 8-6 verslagen, drie jaar na de teamtitel in de -12 jaar bleken de judoka's goed doorgegroeid en grepen de titel in de -15 jaar klasse.
Bij de jongens -12 jaar draaide Friso met de jongens van Bakker Sports en Judoschool Den Helder een goed toernooi, na een wat stroeve start was iedereen bij de les en werd achtereenvolgens gewonnen van Tom v/d Kolk, Judo Yushi/Cees Veen en Kenchutai. De jongens behaalden een mooie 3e plaats.
De meiden van Talentteam Noord-Holland Noord werden vorig jaar kampioen, maar vielen dit jaar buiten de prijzen. Nina Alwart, Rosalie van Oogen en Mika Kroon draaiden met Lara Stofberg, Iris Timmerman en Layla Martijn in een team, maar werden ondanks spannende wedstrijden welke met 8-6 verloren gingen helaas als vierde.