Skip to main content

Vijf geslaagden tijdens danexamens

Tijdens de danexamens georganiseerd door de JBN-NH hebben vijf judoka's een hogere of eerste dangraad behaald.
Lucielle Hendriks, Jahna Ullrich en Hessel Moens mochten aan het eind van de avond hun bruine band inwisselen voor de zwarte, Marcel Cornelisse behaalde zijn tweede dan en 'Meester' Paul Kroon mag zich derde dangraadhouder noemen.

De specifieke voorbereiding was voor de een wat langer dan voor de ander, maar zo richting de examens werd nog even behoorlijk de druk er opgezet, zodat een ieder welbeslagen ten ijs zou komen. Jammer genoeg kwam het er niet bij iedereen helemaal uit. Dit had voor de meesten geen nadelige gevolgen, helaas moet Walter Snijders zijn nage-no-kata over doen en is voorlopig voor 75% tweede dan.
Hessel Moens mocht met als uke Lucielle Hendriks het spits afbijten. Omdat beiden ruim 100 wedstrijdpunten behaald hebben de afgelopen jaren hadden zij vrijstelling voor het onderdeel kata. Met de worpen uit beweging en de grondtechnieken zat het echter wel goed, zodat snel het verlossende woord: geslaagd volgde.
Marcel Cornelisse was de volgende kandidaat: Voor wat betreft de kata's had hij al een soort examen gedaan in de voorbereiding met deelname aan kata wedstrijden. Hoewel de warmte in de zaal door het lange examen met twee kata's aardig zijn tol begon te eisen verliep het examen goed en was de tweede dan mede met dan aan uke Steven Kroon in de pocket.
Kandidaat drie was Jahna Ullrich. Jahna legde het examen af met Emma Kuipers, twee recreatieve judoka's, die voor de gezelligheid een- of tweemaal per week trainen. Met drie series nage-no-kata werd het examen gestart, waarna het staand- en grondwerk volgde. Evenals haar voorgangers op mat 1 kreeg Jahna het verlossende woord: geslaagd. Op naar de zwarte band van Emma.
Op de 'Randers'mat was het nu Walter Snijders die aan de beurt was. Walter startte met uke Matthieu Korver met het grondkata, gevolgd door het nage-no-kata en weer afgesloten met eigen vaardigheid.Helaas eindigde het voor Walter met een slaging voor drie onderdelen.
Paul Kroon mocht na deze zure ontwikkeling verder op dezelfde mat. Voor zijn derde dan moest er natuurlijk een schepje bovenop en moesten er drie kata's gedomonstreerd worden. Dit ging naar behoren, met de eigen vaardigheid zat het uiteraard wel snor dus voor Paul was dit het laatste districtsexamen!
Het slotakkoord werd gegeven door Lucielle Hendriks. Waar zij eerder uke was op het examen van Hessel waren de rollen nu omgedraaid. Evenals Hessel mocht het resultaat daar wezen en kon zij aan het eind van de avond haar bruine band afknopen en de zwarte om doen.