Skip to main content

Judoka's scoren in Darmstadt

Tijdens het Pinksterweekend trokken een aantal van onze judoka's naar de Duitse zusterstad van Alkmaar: Darmstadt. Je bent wat kilometers op weg, maar treft sowieso weer wat andere en onbekende judoka's en het vergt door andere regelgeving toch ook wat aanpassingsvermogen. Voor onze -15 jaar judoka's leken de andere regels vooraf een drama (geen wurgingen, schouderworpen op knieën of pakkingen boven de schouder), maar de mannen hadden zichzelf verplicht volgens deze regels te judoën tijdens de trainingen gedurende de week. Alle judoka's wisten zich in de prijzen te vechten en keerden met een medaille en diploma huiswaarts.
Rik Peters won al zijn partijen en werd kampioen, Rick Janssen was dicht bij het kampioenschap, maar moest na drie overwinningen in de finale, na een golden score, de winst aan zijn tegnestander laten. Timo Poelwijk scoorde voor het eerst een ippon met een armklem, daar het in Nederland nog niet mag. Hij werd derde, onder andere achter Enrique Stofberg van Hajime, die met de judoka's was meegereisd. Het brons was eveneens voor Dennis Peereboom.

Op zondag was het de beurt aan de judoka's -13 jaar. Hier kwamen twee Alkmaarse judoka's op de mat. Mika Kroon namens Randers en Lara Stofberg van Hajime. Lara moest bij gebrek aan tegenstandsters een klasse omhoog, maar wist hier viermaal te winnen en het kampioenschap te pakken. Mika had het wat zwaarder. Toch kwam ze goed de poule en halve finale door. De finale leverde wat ergenissen op en helaas een 2e plaats na een 2-1 beslissing.