Skip to main content

Geslaagd teamtoernooi

Zaterdag 10 juni hebben we in onze vestiging in Broek op Langedijk weer eens een teamtoernooi gehouden. Voor de meeste judoka's was het judoën in teamverband een nieuwe ervaring, hoewel er ook best heel wat judoka's waren, die geheel voor het eerst deelnamen aan een toernooi. Om ook wat andere judoka's eens de kans te geven kwamen vandaag vooral judoka's in actie, die normaal wat minder of nooit wedstrijden draaien. De teams stonden onder leiding van teamcaptains:Rick Janssen, Mitchel Kiewitt, Rik Peters, Friso Schotanus en Gabriel van Stralen.

Voor aanvang van het toernooi kregen Patrick Groot, Rik Peters en Friso Schotanus een bijzondere promotie naar hun bruine band in verband met hun Noord-Hollandse titels en NK medailles.

Het toernooi was een groot succes. De teamcaptains vulden hun rol geweldig in en creeërden al in de eerste ronde teamspirit door elkaar te laten aanmoedigen. Waar de meeste ouders en andere supporters hun ogen uitkeken bij de wedstrijden van de teamcaptains, wat natuurlijk nationale top was, genoten de juryleden en ouders van de wat ervarenere judoka's van de jongste judoka's.

Het team van Mitchel Kiewitt met daarin: Vince van 't Hull, Maikel Kamp, Esmee Vendrig, Maarten Hendriks, Kaja Klercq, Tarik en Ayah Azzouz, Boy Visser, Jeroen van Dijk en Mitchel Kiewitt werd kampioen.