Skip to main content

Judoka's zeer succesvol op ICG

Na een voorbereiding van ruim een half jaar werd afgelopen week eindelijk vertrokken naar het Litouwse Kaunas voor deelname aan de International Children's Games. De Olympische Scholierenspelen, de eerste trede op de ladder van het IOC. In Kaunas kwamen een kleine 1500 sporters in actie van over de hele wereld. Mede door de judoka's werd het voor Team Alkmaar de meest succesvolle deelname aan een Zomerspelen.
Het werd een geweldige ervaring met een mooie groep sporters, coaches en supporters. Het team (zes judoka's en vier beachvolleyballers) groeide steeds verder naar elkaar toe werd een hechte groep, die waar mogelijk bij elkaars sportwedstrijden kwamen kijken om elkaar aan te moedigen.

Ondanks het zeer sterke deelnemersveld behaalde alle judoka's een plek in de finale of kleine finale. De gehele damesploeg (Annick Baas, Esmee Kroon en Chaira Stins) pakten een zilveren plak. Bij de heren was er een bronzen plak voor Jonathan Houkes en Gabriel van Stralen. Friso Schotanus eindigde op een zeer verdienstelijke 5e plaats in een categorie waar de (biologische) leeftijdsverschillen behoorlijk waren.