Skip to main content

Brons voor Linda Klaver op WK veteranen

Tijdens het Wereldkampioenschap voor Veteranen in het Italiaanse Olbia heet Linda Klaver een bronzen plak behaald in de categorie 30-34 jaar -78 kg.
Helaas ging de eerste partij tegen de Française Blandine Guimard verloren, waardoor een finale plaats onbereikbaar was geworden. Linda herpakte zich in de herkansingronde en versloeg de uit Slowakije afkomstige Eva Minarikova met een een o-goshi en later in de partij een houdgreep, waarvoor de Schagense twee keer een waza-ari kreeg.

Na twintig minuten pauze stond de Engelse Lyndsay Delamey op de mat. Na een aantal plaagstootjes met een voetveeg werd een schouderworp op knieën goed ontweken. Dan weer een schijnbeweging van Klaver gevolgd door een uchi-mata en plof daar lag de dame uit de UK op haar rug en annonceerde de scheidsrechter ippon. Om de partij om het brons stond de lange Duitse judoka Claudia Straub voor Linda met dezelfde aspiratie om brons te pakken. Klaver was niet van plan om aan deze ambitie mee te werken en kwam weer in met een sterke uchi-mata die door de Duitse werd geblokkeerd. Binnen een split second werd de uchi-mata gevolgd door een ko-uchi-gari. Deze werptechniek werd vervolgens met een waza-ari beloond. Dan doe je 30 seconden voor tijd niet zo veel meer en judo je de partij zonder risico’s uit. De bronzen plak was binnen.