Skip to main content

Team aan kop in West Friese Judo Competitie

Met een nieuw uit te vinden Judoteam stonden we afgelopen zaterdag in Oosthuizen op de mat tegen streekgenoot EBI sport. Aanvankelijk hadden we een aantal blessure- vakantie perikelen op te lossen. Daarbij zijn ook de jonge jongens behoorlijk in de groei.

RANDERS – EBI sport (10-4 MP)(50-20 JP).

Debutant Rick Janssen nam de gewichtsklasse -55 kg voor zijn rekening.  Rick deed dat zonder moeite, hij hoefde tegen Ebi Sport alleen maar te groeten om de winst in ontvangst te nemen. Omdat Rik Peters nog kampt met naweeën van een val op zijn schouder tijdens het Koegrastoernooi mocht Mitchel Schroder het in het gewicht -60 kg proberen. Met zijn 13 jaar was Michel niet op gewassen tegen de veelal oudere judoka’s die deze gewichtsklasse bezetten. Mitchel leverde punten in tegen Mats Timmerman. In de -66 en -73kg maakten Gabriel van Stralen en Ruud Brokmann het weer goed door beiden te winnen met een schouderworp. In de -81 kg stond Maxx Bruin opgesteld. Maxx is net hersteld van een knieoperatie en mocht net als Matthijs Snijders de punten in ontvangst nemen zonder te judoën. Stond alleen de partij van Koen Postema nog op het programma. Koen stond opgesteld in de -90kg klasse. Na een pittige strijd verloor Koen helaas met een armklem.

RANDERS – De Uitkomst (10-4 MP)(50-20 JP).

Rick Janssen verloor met een houdgreep. Mitchel kreeg de winst omdat De Uitkomst geen tegenstander op de mat kon zetten. Gabriel wist met een fraaie schouderworp te winnen. Ruud won dit keer met een houdgreep. Maxx Bruin greep de winst met een schouderworp op knieën. Koen vocht als een leeuw maar moest na enige schermutselingen op de grond aftikken voor een verwurgingstechniek. Patrick Groot stond opgesteld in het zwaargewicht en liet zijn kracht zien op de grond door zijn opponent na een lang grondgevecht te verslaan met een houdgreep.

RANDERS – DUN-HONG (8-6 MP)(40-30 JP).

Rick Janssen boekte zijn eerste echte overwinning in het seniorenteam door te winnen met een waza-ari gevolgd door een houdgreep. Mitchel was een paar jaar (tien) te jong om het tegen Bauke Steinfort te kunnen opnemen en verloor met een houdgreep. Gabriel verloor met een uchi-mata. Good-old Ruud had nu geen tegenstander en ging met de judogroet en het ontvangen van tien punten de mat af. Maxx wist nu te winnen met een tani-o-toshi . Koen verloor met een houdgreep. Tot nu toe was de stand gelijk en zou Matthijs moeten winnen voor de totale team winst en dat deed hij met een fraaie overname waarvoor hij ippon kreeg.

Door deze drie winstpartijen staan we bovenaan in het klassement maar er zijn nog vier ronden te gaan.