Skip to main content

Judoka's in actie in Anna Paulowna en Sint-Oedenrode

Een dag na de goede prestaties in de West Friese Judo Competitie kwamen de judoka's in actie in Anna Paulowna voor de voorronde b pupillen en in Sint-Oedenrode op het jaarlijkse Klompen- en dangradentoernooi.
In Anna Paulowna waren de prestaties en resultaten wisselend. Uiteindelijk plaatsten Emma de Kroon (2e -60 kg), Tim van Dijkhuizen (3e -42 kg), Stijn Roording (3e -46 kg) en Friso Zigterman (5e -38 kg) zich voor de Noord-Hollandse kampioenschappen van komende zondag in Beverwijk. Hugo Schuijt is reserve in de klasse -42 kg.

Ook in Sint Oedenrode waren de prestaties en de resultaten wisselend. Ook werd het goede judo soms niet omgezet in een medaille. Esmee Kroon en Friso Schotanus stonden zeer scherp op de mat, draaiden een goed toernooi en werden kampioen. Timo Poelwijk en Rick Janssen draaiden ook een goed toernooi, maar kwamen net tekort voor de medailles. De -18 jaar mannen Mats Timmerman en Gabriel van Stralen hdaden het zeer zwaar en kwamen ook niet lekker in hun spel. Esmee Kroon draaide vervolgens ook nog met de -18 jaar klasse mee en werd hier knap 3e.