Skip to main content

Judoka's in de prijzen in Heiloo, Beverwijk en IJsselstein

Het afgelopen weekend kwamen de judoka's op drie plaatsen in actie.
Dojo 't Loo organiseerde een ontwikkelingstoernooi voor witte en gele banden. Vijftien judoka's kwamen hier in actie in streden voor wat zij waard waren. Zoals wel vaker bij judoka's op deze leeftijd mislukt er ook wel eens een worp en vallen de judoka's zelf om of komen ze per ongeluk in de houdgreep terecht. Dat maakt de ontwikkelingstoernooien ook weer leuk. Uiteindelijk keerden er tien terug met een beker. Kampioen werden: Russel van Willigen, Djaz Hartman en Quint Roeper. Tweede plaatsen gingen naar Jamie en Sem van Meurs en de dames Demi Schaap, Kaja Klercq en Isis Nieuwland. Tot slot was er nog brons voor Maarten Hendriks en Ben Bosman.

Bij de Noord-Hollandse kampioenschappen B pupillen verliep het wat minder. De mannen en dame hadden het zwaar. Uiteindelijk kreeg Emma de Kroon een bronzen medaille omgehangen.

In IJsselstein kwamen tot slot ook nog een aantal judoka's in actie op de Open Ijsselsteinse kampioenschappen. Met zes overwinningen kroonde Rick Janssen zich kampioen, Timo Poelwijk verloor helaas zijn finale en werd tweede.