Skip to main content

Veel medailles en mooie thuisronde WFJC

Een druk weekend met vier evenementen heeft weer behoorlijk wat judo-ervaring en prijzen opgeleverd, evenals een sfeervolle thuisronde van de West Friese Judo Competitie.
De thuiswedstrijd van de West Friese Judo Competitie werd een zeer sfeervolle ronde, wat helaas net niet tot twee overwinningen heeft geleid. Na een eenvoudigere overwinning dan verwacht tegen De Uitkomst ging de partij tegen Dun-Hong verloren, de beslissing werd gemaakt door de afwezigheid van een geblesseerd geraakte Rick Janssen en twee partijen waarin een waza-ari voorsprong niet vastgehouden kon worden.  Het publiek was getuige van de eerste seniorenoverwinning van Mitchel Schröder, de uchi-mata's van Paul Kroon, twee overwinningen, waaronder met yoko-tomoe nage van Maxx Bruin, een mooi staaltje grondwerk van Ruud Brokmann, de maki komi van Matthijs Snijders en de inzet van Gabriel, Patrick en Marcel. Helaas waren ze ook getuige van een blessure van Rick Janssen. We hopen hem weer snel te zien op de mat..

In Anna Paulowna was er een medailleregen op het ontwikkelingstoernooi. De ouders en coaches konden genieten van veel strijd en mooie ippons. Kampioen werden: Jamie van Meurs, Djaz Hartman, Maarten Hendriks, Jurre Roording, Quint Roeper, Rosalie van oogen, Ayah Azzouz, Tim van Dijkhuizen en Stijn Roording. Tweede plaatsen waren er voor Fin Tamis, Sem van Meurs, Thierry Diesnis, Suzanna en Helenà van Oogen en Ben Bosman. Het brons ging mee met Russel van Willigen, Twan de Boer, Thomas Boot, Jort Molenaar, Job Pruiksma, Demi en Sem Schaap, Esmee Vendrig, Joran de Jong, Sandro van der Horst, Roel Hidding en Tessa Weel.

Tot slot werd er nog gejudood in Wijk bij Duurstede tijdens de Wijks Open. Het was een leuk goed georganiseerd toernooi. Max Dekker kwam met zijn eigen enthousiasme in de knoop en eindigde helaas naast het podium. Kiran Smit werd kampioen en Timo Poelwijk, Jurgen van Rooyen en Mitchel Schröder waren goed voor het zilver.