Skip to main content

Prijzen bij Rayonkampioenschap en brons voor Matthijs Snijders op NK -21 jaar

Aan het eind van de voorjaardsvakantie stonden de Rayonkampioenschappen A pupillen en het NK -21 jaar op het programma.
In Anna Paulowna streden de judoka's om een podiumplaats op de Rayonkampioenschappen en voor de beste zes judoka's in elke klasse plaatsing voor de Noord-Hollandse kampioenschappen. Maarten Hendriks behaalde een 2e plaats met een aantal mooie ippons met o-soto-gari, zowel links als rechts. Jurre Roording werd in dezelfde klasse 3e, bij hem viel het verzorgde grondwerk op. Een knappe vijfde plaats was er voor Djaz Hartman, die met zijn zes jaar, als eerstejaars,  zich al plaatste voor de Noord-Hollandse kampioenschappen -10 jaar! Thomas Boot ontving eveneens een diploma. Hij is reserve in de klasse -24 kg.

In Almere vonden de Nederlands Kampioenschappen -21 jaar plaats. Een leeftijdscategorie, waarin velen de knoop doorgehakt hebben voor topsport te gaan of toch de voorrang te geven aan de studie en af en toe nog lekker te trainen en deel te nemen aan wat wedstrijden. Onze deelnemers behoorden net als velen tot de laatste categorie. De trainingsarbeid van de -18 categorie redden zij niet in verband dagopleidingen, die dagen kennen tot 18.00 of 19.00 uur, maar evengoed stonden de heren en dame gemotiveerd op de mat om het uiterste uit zichzelf te halen. Lucielle Hendriks had de pech aan het begin van de week geveld te zijn door de griep en verscheen alles behalve fit aan de start. In een van de sterkstbezette categorieën behaalde zij evengoed nog een top 10 klassering. Zowel Matthijs Snijders als Patrick Groot stonden om het brons in de klasse +100 kg. Matthijs won deze partij met een snelle maki-komi en pakte zo zijn tweede NK medaille. Patrick kon het helaas niet bolwerken en verloor zijn partij. Hij heeft echter nog twee jaar te gaan in deze klasse.