Skip to main content

Wederom zeer geslaagd Paasweekend

Ook dit jaar stond het paasweekend in het teken van een uitwisseling met judoka's van judoclubs uit de zustersteden van Alkmaar.
Verspreid over de dag kwamen op Goede Vrijdag onze gasten aan vanuit Engeland en Frankrijk. Nadat er kennis gemaakt was met de gastgezinnen werd met hen de avond besteed. Op zaterdag trokken de Franse volwassenen naar het Kaasmuseum in Alkmaar en daar kwamen we al diverse gastgezinnen tegen. In de middag stond de eerste gezamenlijke activiteit op het programma: een judotraining en een bowlingsessie. Het was goed om te zien hoe de jeugd al goed mixte en probeerde te communiseren met elkaar, wat voor de jongere judoka's niet makkelijk was.
Na de training zijn de judoka's snel weer naar de gastgezinnen gegaan om de avond af te sluiten met een rondleiding door het AZ stadion. Naast deze activiteiten zijn er ook vrijwilligers bezig geweest de zaal in te richten voor het toernooi en op pad geweest met de Franse volwassenen.

Zondag was uiteraard d-day. Niet het toernooi maar uiteraard de feestavond. Tijdens het toernooi is er behoorlijk gestreden en was er soms qua niveau niets te zien van het begrip vriendschappelijk toernooi. Diverse NK en NH medaille winnaars betraden de tatami en leverden een mooie strijd.
De avond werd echter toch het hoogtepunt van het weekend. Na een heerlijke barbecue was het toch echt tijd voor de feestavond. Jumpende Nederlandse judoka's met Fransen en Engelsen, jong en oud, wat was het mooi om te zien hoe alles met elkaar omging en een mooie avond er van maakte, met als aflsuiter geen André Hazes, maar Michel Sardou...

Een woord van dank aan iedereen, die een bijdrage heeft geleverd aan dit mooie weekend!