Skip to main content

Goud en tweemaal zilver op Bloembollentoernooi

De dag na Koningsdag stond het Bloembollentoernooi op het programma. Waarschijnlijk in verband met de ongunstige datum viel het deelnemersaantal zo tegen dat de a en b pupillen evenals dames -18 jaar van het programma werden gehaald. In actie kwamen de jongens en meiden -15 jaar en heren -18 jaar.
Zoals gebruikelijk werd er gedraaid volgens het poulesysteem met eventueel kruisfinales.De niveau verschillen waren behoorlijk, van recente NK medaillewinnaars tot judoka's, die zo af en toe eens een wedstrijd draaien.
Timo Poelwijk trok de stijgende lijn van de afgelopen maanden goed door. Hij probeert te variëren in zijn aanvallen en wist in Anna Paulowna dan ook te scoren met diverse worpen, daarbij laat hij zich steeds minder van de wijs brengen tijdens de wedstrijd. Het resulteerde vandaag in een mooi kampioenschap. De overige -15 judoka's behaalden geen podiumplaats. Max Dekker had niet alleen pech met zijn poule, maar kwam er achter dat tussen de vakanties door een wedstrijd draaien voor hem niet helemaal ideaal werkt. Friso Zigterman draaide goed als eerstejaars -15 judoka met twee winstpartijen en een verlies in de golden score liet hij zien al dicht tegen de kruisfinales aan te zitten.
Stein Rook maakte zijn wedstrijdrentree, maar kwam tegen de top 3 van de poule duidelijk wat ervaring tekort. Wel wist hij voor het eerst een partij te winnen met een verwurging, en mooie mijlpaal.
Mika Kroon werd helaas net vierde. De partijen in de poule waren spannend, na twee overwinningen en twee verliespartijen moest de laatste partij de doorslag geven naar het brons. Er mocht verloren worden met een waza-ari. het werd helaas een ippon en een vierde plaats.

De dag werd afgesloten met de heren -18 jaar.
Dennis Peereboom redde het niet, ondanks een paar goede partijen. Rick Janssen en Friso Schotanus wonnen beiden twee partijen en verloren van een twee jaar oudere tegenstander. Voor zowle Friso als Rick betekende dat een zilveren plak.