Skip to main content

Judoclinic in Schagen en prijzen in Roermond en Mierlo

Het afgelopen weekend kwamen de judoka's weer verspreid over het land in actie tijdens diverse evenementen.
In Schagen was er bij Bakker Sports een clinic van Expeditie Robinson winnaar Carlos Platier Luna. De judoka's hebben hier een leuke judoles gehad.
In Roermond deden Marcel Cornelisse, Steven en Esmee Kroon en Rick Janssen mee aan het Open district Busen Kampioenschap. Rick en Esmee demonstreerden ter voorbereiding op Rick zijn bruine band examen het nage-no-kata. Zij behaalden een eervolle 4e en 5e plaats met hun jonge leeftijd.
Steven en Marcel kwamen in actie op drie onderdelen en keerden ook terug met drie medailles. In het nage-no-kata en kime-no-kata was er een zilveren plak. Brons was er op het onderdeel go-no-sen. Een uitgebreid verslag bij de lees meer!
Op zondag werd er gestreden in Mierlo. Matthijs Snijders kende een prima toernooi, scoorde twee mooie knallers van ippons en moest alleen in de finale zijn meerdere erkennen in een acht jaar oudere tegenstander. Linda Klaver werd derde.       

Afgelopen zaterdag vertrokken Esmee en Rick samen met Marcel en Steven naar het mooie Limburgse land. Na een soepele heenreis, waarin we dankzij de wonderen der techniek, live op de hoogte konden blijven van de verrichtingen van (voormalig Randersjudoka) Pleuni in Kaunas, kwamen we 185 km en 1000MB verder, even na 13:00 uur in Roermond aan.

Na het omkleden snel de mat voelen en kennis maken met de overige deelnemers aan dit kampioenschap. We werden warm onthaald door de organisatie. Er volgde een korte uitleg over de te volgen groet-ceremonie. Hierna mocht Esmee meteen het spits afbijten in de kyu-klasse. Esmee demonstreerde samen met uke Rick 3 series Nage-no-kata. Even later mocht ook Rick zijn kunsten samen met uke Esmee demonstreren. Uiteindelijk werden Rick en Esmee respectievelijk 4e en 5e. Zij kregen beiden de welgemeende complimenten van de yoseki (jury). Vooral voor het feit, dat Rick hier stond met 2e kyu (blauwe band) kon de jury veel waardering opbrengen.

Steven mocht vervolgens ook als eerste in de dan-klasse het volledige Nage-no-kata demonstreren, met uke Marcel. Net als Esmee en Rick hadden deze 2 mannen binnen de kortste keren een droge mond van de spanning. En een bezweet pak. Toch bijzonder, wat wedstrijdspanning met een mens doet. Met slechts 2 punten verschil met de nummer 2 eindigden Steven en Marcel op de 3e plaats.

Marcel wilde zijn vorig jaar veroverde titel in het Go-no-sen-kata verdedigen in Limburg. Samen met uke Steven knalde hij het kata op de mat. Voor het gevoel ging het uitstekend. De jury beoordeelde echter een uitvoering van een andere kandidaat als nog beter. Als gevolg een zilveren medaille voor Marcel en Steven.

Sinds een aantal maanden zijn Steven en Marcel bezig het Kime-no-kata in te studeren. Steven wil in 2020 opgaan voor zijn 4e dan en zal dan dit kata moeten demonstreren. Dit was de eerste keer, dat het kata buiten de eigen vertrouwde dojo werd uitgevoerd. Er werden geen grote fouten gemaakt. Geen technieken vergeten of in een verkeerde volgorde uitgevoerd. Er was echter een andere kandidaat die het kata volgens de jury strakker en beter had laten zien. Wederom een zilveren medaille voor Steven en Marcel.

Na afloop was er mogelijkheid om even met de andere kandidaten en juryleden van gedachten te wisselen. En om korte feedback te krijgen. Rick kreeg nog eens uitgelegd waar een jury allemaal wel niet op let: hoe staat je voet, zijn je vingers gesloten, pink omhoog, etc. Een wedstrijd is geen examen…. Al met al een leuke, leerzame dag.