Skip to main content

Brons voor team NHN op NK teams -12 jaar

Tijdens het Nederlands Kampioenschap voor teams -12 jaar heeft het team van het samenwerkingsverband Talententeam NHN een derde plaats weten te behalen.

 

Zaterdag 16 juni vonden in het Triavium te Nijmegen de Nederlandse Kampioenschappen Judo teams in de leeftijdscategorie tot 12 en tot 15 jaar plaats.
Met een tweede plaats tijdens de Noord-Hollandse kampioenschappen had het jongensteam onder 12 jaar van het samenwerkingsverband Talentjudo Noord-Holland Noord zich hiervoor weten te plaatsen.

In Nijmegen trad team Noord-Holland-Noord aan met de volgende judoka's:

Jayden Tijdeman

-30

Bakker Sports

Zep Wit

-34

Yamaguchi

BJ Schippers

-38

Bakker Sports

Rens Meier

-42

Bakker Sports

Tim van Dijkhuizen

+42

Randers Budosporten

Het team moest zich al vroeg in de ochtend in Nijmegen melden. Om 07:15 uur stonden ze met slaperige ogen present om zich klaar te maken voor het tot nu toe belangrijkste toernooi in hun judocarrière. Het was een eer om hier te mogen staan, wat uiteraard enige druk en spanning gaf.  Na de strenge weging ging het team zich langzamerhand klaar maken voor de strijd die omstreeks 09:30 uur van start ging. De spanning was van de gezichten van de jonge judoka’s af te lezen, maar ze hadden allemaal hetzelfde doel, namelijk om met elkaar een zo goed mogelijke prestatie te leveren.

 

Onder leiding van coach Sander Bakker werd aangevangen met de eerste wedstrijd tegen Van Buel Sports/JC Berlicum. Hier werd met 4-1 van gewonnen. Beslissende partijen waren hier onder andere van Zep en Rens. Beiden scoorden de maximale score met een beenworp gevolgd door een houdgreep. Door deze winst werd de “teamspirit” nog groter.

In de kwartfinale wachtte het team Mahorokan uit Maassluis. Het werd een spannende partij, welke met 3-2 werd gewonnen met onder andere mooie staande ippons van Jayden en BJ.
In de halve finale waren de teams wederom aan elkaar gewaagd. In de sleutelpartij stond het talententeam tot 20 seconde voor tijd nog op winst. Helaas ging de partij in het slot verloren en moesten de judoka's zich op maken voor de partij om het brons. De hoofden gingen weer omhoog en de judoka's maakten zich op om nog eenmaal te vlammen.

Tegen Judosport Oost werd het een spannende en zenuwslopende wedstrijd voor zowel judoka’s, coach en ouders. De eerste partij werd door Jayden gewonnen met een beenworp gevolgd door een houdgreep. De tweede partij ging verloren, waarna BJ de voorsprong weer wist op te bouwen door zijn tegenstander met een heupworp op zijn rug te werpen. De daaropvolgende partij werd helaas verloren, waardoor de stand door de tegenpartij werd gelijkgetrokken naar 2-2.  Nu werd het wel heel spannend, want hierdoor zou de beslissing dus in de laatste partij gaan vallen en het was de beurt aan Tim om de overwinning en daarmee de 3e prijs te veroveren.  Met deze zware last op zijn schouders en aanmoedigingen van zijn coach en gebrul van zijn teammaten ging hij aanvallend van start.  Opeens dacht hij aan het judofilmpje van de vorige avond waarin hij een mooie judoworp voorbij zag gaan. In een flits veegde hij beide benen van zijn tegenstander onder zijn kont vandaan.  Hierop zagen de coach, de teammaten, ouders, tegenstanders en toeschouwers de arm van de scheidsrechter helemaal naar boven wijzen, wat dus de maximale score ippon betekende.


Onder luid gejuich, geklap, maar ook met een traan van blijdschap was de 3e plaats op het Nederlands kampioenschap een feit geworden!