Skip to main content

Podiumplaatsen in Heiloo, Darmstadt en Dudelange

Tegen een eind van het seizoen nog een zeer druk weekend voor de budoka's van Randers Budosporten. Terwijl Tim van Dijkhuizen met team NHN brons pakte op het NK teams en Sandro v/d Horst en Joas Overgaag hun witte wimpel behaalden en Sem Schaap de groene, stonden diverse judoka's in het Duitse Darmstadt op de tatami voor de Heiner Cup. Een uitgebreid verslag van deze trip door René Peereboom is te vinden onder de lees meer. Resultaat was een tweede plaats voor Friso Schotanus en het brons voor Max Dekker. Met de groep namen ook Enrique en Lara Stofberg deel evenals Joyce Florusse. Dit drietal pakte het goud in hun klasse.
Tegelijkertijd behaalde Jeroen Blom in Wijk bij Duurstede zijn 4e dan jiu-jitsu.

Op zondag kon er op het oranje bandentoernooi van Dojo t Loo weer genoten worden van mooie en spectaculaire partijen. Ook de inzet van de judoka's was te prijzen. Kampioen werden: Jamie van Meurs, Esmee Vendrig, Rosalie van Oogen, Quint Roeper en Tim van Dijkhuizen. Tweede plaatsen waren er voor Russel van Willigen, Djaz Hartman Suzanna van Oogen en Sem Schaap. Het brons ging mee met Jort Molenaar, Finn Tamis, Sem van Meurs, Nina Alwart, Ayah en Tarik Azzouz en Tessa Weel. Ook de judoka's die met een medaille naar huis gingen, stonden soms erg goed te judoën, maar werden niet altijd beloond.
In Luxemburg tankte Esmee Kroon behoorlijk wat zelfvertrouwen voor de ICG. Met vier ippon overwinningen werd zij verrassend kampioen!

Heinercup 2018
 
Zoals al een aantal jaar traditie trokkn we ook dit jaar weer naar Darmstadt om mee te doen aan de Heinercup. Op een dag heen en weer dus dat werd vroeg op. We verzamelde al om 3.50 uur bij Jules te Heerhugowaard om vervolgens na een lange reis om 9.00 uur op de weging te verschijnen. Kiran (-55kg) moest de spits af bijten maar helaas verloor hij twee partijen. De twee dames Lara (-33) en Joyce (48kg) deden het goed. Lara wist twee partijen te winnen op straffen en een met mooie wazari (O uchi). Joyce was goed op dreef. Zijn winst ook alle partijen te winnen waarvan drie met houdgreep en een met een tani otoshi. Verrassend was het optreden van Max Dekker (-46). Na een slechte start van de ochtend (ziek, zwak en misselijk) wist hij zich te herpakken. Van de drie partijen wist hij er twee te winnen. De een met een armklem en de andere door een mooie tomoe nage, en wat voor één, plankenkoorts??. 
Dennis stond een gewicht hoger tot 73kg. In deze poule wist in zijn eerste partij te winnen met een wazari door een mooie Morote seoi nage. Helaas verloor hij de volgende twee. Enrique (-43) was een verhaal apart. In zijn gewicht waren er geen tegenstanders. Dus hadden ze de -43, -46 en -50kg bij elkaar gevoegd. Gelukkig wist hij de partij tegen de -46 kg judoka te winnen met een wazari (harai goshi). Friso 81kg won drie van de vier partijen met verschillende overwinningen zoals:
O soto maki komi, op straffen en een houdgreep. Mij benieuwd wat de twee dames het er morgen van afbrengen in de -13 jaar. Dames succes. En dan nu naar huis! (de dames zijn opnieuw kampioen geworden!)
 
Lara, Joyce en Enrique 1e, Friso 2e, Max 3e. Helaas Kiran en Dennis niets.