Skip to main content

Open Alkmaarse 2018

Terwijl de kinderen al op pad zijn om via de Grote Clubactie sponsorgeld bijeen te lopen voor editie 2019 stond het afgelopen weekend eerst editie 2018 op het programma. Voor de 30e maal stond de Open Alkmaarse op het programma. Na een maandenlange voorbereiding kwamen de afgelopen weken de laatste loodjes. Vele gewichtswijzigingen, internationale deelname wijzigingen en het inroepen van extra hulptroepen. Met een deelnemersveld internationaler en sterker dan ooit konden zowel de organisatoren als de judoka's aan de bak.
Op vrijdag konden de judoka's alvast in internationale sferen komen met een bezoek van de Hongaarse judoka's uit Tata aan de training.
Na een reis van 15 uur en met de Open Alkmaarse in het vooruitschiet, werd het een technische training, waarin de Hongaarse trainers de judoka's kennis liet maken met de ne-waza technieken van de Hongaarse vice-Olympisch kampioen en drievoudig Europees kampioen Miklos Ungvari. 

Het toernooi leverde drie medailles op. Met drie overwinningen werd Rosalie van Oogen kampioen bij de meiden b pupillen -40 kg. Waar de eerste twee partijen redelijk makkelijk gingen, was de finale erg spannend. De partij eindigde met een gelijkspel en werd op grond van een shido voor de tegenpartij in Rosalie haar voordeel beslist. Tim van Dijkhuizen ging ook goed in dezelfde leeftijdscategorie, maar dan bij de jongens -46 kg. Na twee mooie overwinningen, waaronder op een Hongaarse jongen stond hij in de finale tegen judovriend Rens. Door een overname in het begin kwam Tim op een waza-ari achterstand, die diverse worpen en twee shido's niet meer goed maakten.
Voor beiden op naar de NH b-pupillen!
Tot slot kwam jarige job Esmee Kroon nog in actie. Zij kwam echter niet helemaal lekker uit de verf. Toch scoorde zij twee mooie ippons en een derde plaats bij elkaar.
Toch was de mooiste 'medaille' niet voor een van de judoka's. René Peereboom kreeg van de Alkmaarse Burgemeester Bruinooge de erepenning van de gemeente Alkmaar voor zijn vele werk wat hij verzet voor het Alkmaarse judo bij de Open Alkmaarse, Budovereniging Hajime en intussen ook bij onze club.