Skip to main content

Tweemaal winst bij start WFJC

Na twee rondes jeugdcompetitie is ook de West Friese Senioren Competitie van start gegaan. Met een een behoorlijke groep, bestaande uit: debutanten, oudgedienden, geblesseerde teamleden en supporters werd er naar Avenhorn afgereisd.
Het resultaat mocht er zijn en bied een mooi perspectief voor de rest van de competitie. Een uitgebreid verslag van Meester Ton bij de lees meer.

Oosthuizen, de start van de WFJC senioren was afgelopen zaterdag voor de 1e klasse in Sporthal de Groote Molen te Oosthuizen.

De eerste ronde zouden wij moet judoën tegen het team van de thuisclub, Cees Veen.

Cees had zonder mededeling het schema omgegooid zodat wij Dojo ’t Loo tegen over ons zagen staan. Onze opstelling stond op dat moment al vast dus vooruit met de judogeit er tegen aan. Cees heeft wel meer van dat soort onverwachte verrassingen dat werd hem, door mij, niet in dank afgenomen.

De eerste ronde is het even aftasten met welke judoka’s en opstelling de tegenpartij komt opdraven.

Randers – Dojo ’t Loo (8-6 MP)(40-30 JP).

Jurgen van Rooyen mocht in de -55kg de spits afbijten. Jurgen was veel te sterk voor Floris van Dojo ’t Loo en scoorde met een beenworp gevolgd door een houdgreep ippon.

Rick Janssen is ten opzichte van vorig jaar een gewicht opgeschoven en stond tegenover Kars Kroon. Kars won met twee keer een waza-ari. Dede van Stralen, terug van weggeweest had er ook weer zin in en stond in de -66kg opgeteld. Met een bijna perfect uitgevoerde voetveeg scoorde Dede zijn tweede waza-ari en wist zo fraai te winnen. Maxx Bruin haalde ook nu weer de -73 kg klasse en trakteerde zijn opponent al vroeg in de wedstrijd op een armklem. Danny Koster stond opgesteld in de -81kg klasse en kwam tegen Thijs Lesterhuis wedstrijdritme te kort om een vuist te kunnen maken. Danny kreeg een maki-komi techniek aan zijn broek. Veteraan Marcel verloor van Bart met ippon. Als laatste man had Patrick geen tegenstander en nam de punten met een glimlach en judogroet in ontvangst.

Randers – Dun-Hong (6-8 MP)(30-37 JP).

Amber Koopmans stond nu als lichtste gewicht opgesteld en mocht het tegen Joyce opnemen. Het werd een stugge partij waar beiden niet tot scoren kwamen. Amber was aanvallender en Joyce kreeg een shido (lichte straf) tegen. Even later stapte zij buiten de mat en kreeg zo haar tweede shido. Toen ook haar aanvallen uitbleven kreeg zij haar derde straf en dat betekend uitschakeling omgerekend, ippon voor Amber.

Rick mocht het nu opnemen tegen senior Bauke daartegen was geen kruid gewassen en binnen korte tijd ging Rick tegen de tatami met een sutemi. Dede had plaats gemaakt voor broer Gabriel. Wat Gabriel ook probeerde hij kwam niet door de stugge verdediging van Max Ouwens heen, Na de reguliere speeltijd van vier minuten ging het verder in de golden score nu bleek Dun Honger Max de sterkste en scoorde met een sutemi een waza-ari. In de -73 kg klasse bracht onze Maxx Bruin Owen Smit naar de grond en volgde snel met een goed zittende armklem.  Ippon voor Maxx. Danny Koster kreeg routinier Patrick Zwart tegen over zich en kreeg al rap een ippon aan zijn broek. We stonden achter en dus lag ons overwinnings-lot in de handen van de zwaargewichten. Koen nam net als Patrick in de voorgaande partij de winst met een buiging een lach in ontvangst omdat de ploeg uit Den-Helder geen -90 kg man kon opstellen. Prezemy onze Poolse judoka stond in de -100 kg opgesteld. Van een wedstrijd doen had hij nog geen kaas gegeten dus stond hij vol goede moed als debutant op de mat tegen de geroutineerde Jeffrey Havers. Na enige schermutselingen werd Zemy gelanceerd met een ura-nage en was de uitslag 6-8 voor de Jutters.

Cees Veen - Randers (6-8 MP)(30-50 JP).

Jurgen, die echt aan de grens van zijn gewicht aanzit, mocht het nu weer proberen.

Het pakte goed uit want Jurgen maakte ippon door met twee waza-ari’s te scoren. Rick Janssen verloor met twee waza-ari’s omdat hij niet goed in zijn pakking kwam. Dede maakte korte metten met Martin Sijmons door met twee keer waza ari te winnen. Maxx had ook weinig moeite met Jeffrey Krab en liet hem een keertje rondtollen op zijn rug voordat Maxx het karwei af maakte. Helaas moest Danny afkloppen voor een verwurgingstechniek. Marcel ging er op met een ko-uchi-maki-komi. Dus was het aan Patrick Groot om het tij te doen keren. Dat deed Patrick, met overmacht ging Joy Mangroelal. op zijn rug en kwam daarna niet meer uit de houdgreep van Patrick