Skip to main content

Tweemaal winst en een tweede plaats voor het West Friese team

De tweede ronde van de West Friese Judo Competitie was weer een aparte ronde. Het team van Cees Veen meldde zich een aantal dagen van te voren af, bij Kodokan stonden er judoka's van andere clubs opgesteld met en zonder dispensatie. Het gooit het klassement allemaal behoorlijk over de hoop. Na een redelijk succesvolle ronde vindt het team zich terug op een tweede plaats.

Er werd gestart tegen koploper Kodokan, die met het schrappen van een tweetal uitslagen van de vorige ronde achteraf toch geen koploper was.  

Randers – Kodokan (8-6 MP) – (40-27JP)
Het lichtgewicht van Kodokan had geen dispensatie en kon deze ook niet krijgen omdat met al twee dispensatiejudoka’s in het team had staan. Ondanks verlies won Amber deze partij. Rick Janssen stond nu goed te judoën en wist na een mooi grondgevecht Amber Bolte te verslaan met een houdgreep. Dede verloor van Emile Jaring. Gabriel had geen tegenstander….dus winst. Maxx werd overgenomen en verloor ook. Marcel hoefde alleen maar te groeten en had de winst binnen. Wel vervelend allemaal om geen tegenstand te ondervinden. Maar een aantal clubs kan geen volledig team samenstellen. Przemystaw Teszczak verloor met een voetveeg die bleef kleven.

Bos Sport – Randers (10-4 MP) - (50-20 JP)
Amber mocht tegen Dries Boulidam starten. Dapper strijdend ging zij ten onder met een heupworp. Rick Janssen had geen tegenstander en kreeg 10 punten in de schoot geworpen. Dede verloor van Alex Bos met ko-uchi-gari. Gabriel van Stralen kon het lang bolwerken tegen Tijmen Brinkkemper, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Onze Maxx ging er met een uchi-mata overheen en Marcel met een harai-goshi. Debutant, zwaargewicht Ricardo da Cota Barata wist te winnen met o-soto-gari.

De slotpartij was tegen Dojo 't Loo.

Dojo ’t Loo – Randers (6-8 MP) – (27-40 JP)
In het lichtgewicht kon Amber geen vuist maken tegen Floris Groen, zij verloor met een waza-ari. Rick Janssen verloor een beetje knullig door een foutje in het grondwerk. Dede van Stralen bezette de -66 kg klasse en zag dat Mats Kroon zijn opponent was. Na wat schermutselingen wist Dede Mats met ippon voor schouderworp te verslaan. Gabriel stond nu op de -73 kg geparkeerd en deed dat buitengewoon goed door met ippon voor ook een schouderworp te winnen van Adam Bakker. Maxx bruin was doorgeschoven naar de -81 kg klasse. Ook Maxx maakte een fraaie ippon met uchi-mata. Onze veteraan Marcel Cornelisse kreeg een harai goshi aan zijn broek. Maar….Marcel staat er wel en dat kan ik bijzonder waarderen. Het zwaargewicht werd deze keer bezet door onze Poolse judoka Sem zoals wij hem mogen noemen hoefde allen te groeten om de punten in ontvangst te nemen.