Skip to main content

Waarderingsprijs, Clubkampioenschappen en medailles in Enschede en Hoogeveen

We hebben weer een zeer druk weekend achter de rug met vele activiteiten, waar we met grote tevredenheid op terug kunnen kijken.
Vrijdag werd gestart met het NL coach congres op Papendal en het Alkmaars Sportgala. Tijdens het Alkmaars Sportgala kregen de bestuurders van het Open Alkmaars Judotoernooi de waarderingsprijs overhandigd. Een mooie waardering voor niet alleen het bestuur, maar vooral ook voor de vele vrijwilligers, die het toernooi mogelijk maken. Een jaar lang zal een vlag met voorzitter Walter Snijders en kampioene van 2018 Rosalie van Oogen te zien zijn buiten De Meent.

Op zaterdag reisden de judoka's af naar Hoogeveen en Enschede.
In Enschede was het tweede meetmoment voor de European Cups -18 jaar. Gabriel van Stralen en Rik Peters verging het niet helemaal naar wens, hoewel Rik nog wel een IJslandse jongen wist te vloeren. Esmee Kroon had bij het vorige meetmoment al meegedaan om de medailles en dat was uiteraard ook weer het doel van vandaag. Ook bij haar ging het niet van een leien dakje, maar het resultaat mocht er wezen. Met vijf ippons in het ne-waza pakte zij het brons. Deze week krijgt zij te horen of ze mag deelnemen aan Europa Cup wedstrijden in Italië, Spanje, Turkije, Roemenië, Polen en Portugal. Er zal wel een keuze gemaakt worden, want na het NK zullen ook nog Europa Cup wedstrijden in Tjechië en Duitsland verdeeld worden. De financiële middelen zijn uiteraard niet oneindig en daarbij staan de schoolresultaten uiteraard op één.

In Hoogeveen won Rosalie van Oogen vijf partijen en werd kampioenen. In haar kielzog werden de mannen Max Dekker, Timo Poelwijk en Rick Janssen 3e. Suzanna van Oogen werd 3e in de poule en mocht niet door naar de halve finale.

Op zondag werden de clubkampioenschappen gehouden. Er werd weer veel strijd geleverd en de uitslagen waren soms verrassend. Deze zijn bij de lees meer te vinden.
Het was weer een leerzaam weekend vol strijd en ippons. Toch was het voor ons het weekend van de vrijwilligers. Zonder hen geen Open Alkmaarse, clubkampioenschappen, maar ook het bezoek aan het coachcongres en de coaching bij het meetmoment kan niet zonder dat er mensen klaar staan om de lessen over te nemen!

  

  Poule 1       Poule 2       Poule 3    
1 Lukas Bruin   1 Ilja Zandstra   1 Thomas Boot  
2 Lukasz Klijn   2 Mick Groot de    2 Jamie Meurs van  
3 Jayden Biemans   3 Vince Hull van 't   3 Twan Boer de   
                       
                       
  Poule 4       Poule 5       Poule 6    
1 Phaedra Nieuwland   1 Robin Smit   1 Djaz Hartman  
2 Amelia Drunen van   2 Russell Willigen van    2 Esmee Vendrig  
3 Nick Vlaar   3 Jort Molenaar   3 Jurre Roording  
                       
  Poule 7       Poule 8       Poule 11    
1 Sem Meurs van   1 Tessa Geest van der   1 Tim Dijkhuizen van  
2 Quint Roeper   2 Djayden Ruiter de   2 Friso Zigterman  
3 Cas Pruiksma   3 Jens Krabbenbosch   3 Stijn Roording  
                       
  Poule 9       Poule 10            
1 Rosalie Oogen van   1 Suzanna Oogen van          
2 Boy Visser   2 Tessa Weel          
3 Helena Oogen van   3 Noah v/d Meer