Koppositie in WFJC

Na een sterke vierde ronde in de WFJC heeft het team de koppositie weten te pakken in de eerste klasse. Met nog een ronde te gaan is het team verzekerd van een medaille en zullen zij er alles aan doen de achtervolgers Bos Judo en Dun-Hong achter zich te laten.

Dojo ’t Loo – Randers (4-10 MP) (10-50 JP)

De score voor Randers werd met ippon voor uchi-mata geopend door Timo Poelwijk. Na een flinke slooppartij moest Rick Janssen zijn meerdere erkennen in Kars Kroon van Dojo ’t Loo. In de -66 kg klasse won Rik Peters met een links uitgevoerde tai o toshi (armworp). Maxx Bruin won met twee waza ari’s (halve punten) van Fil Dekker. Marcel Cornelisse verloor met een harai goshi van Thijs Lesterhuis. Hessel Moens maakte met een verwurgingstechniek een einde aan de partij tegen Bart Boom. Dojo ’t Loo kon helaas geen zwaargewicht opstellen, zodat Matthijs Snijders de punten cadeau kreeg.

Bos Sport – Randers (6-8 MP) (27-40 JP).

De lichtste gewichtsklasse van Bos Sport was niet aanwezig, Timo Poelwijk kon zo de punten met een glimlach in ontvangst nemen. Na een zware pot judo werd Rick Janssen zijn aanval overgenomen en moest hij een waza-ari verlies incasseren. Ook Gabriel van Stralen had geen tegenspeler en zo stond Randers met 2-4 voor. In de -73 kg klasse kon Maxx Bruin het niet bolwerken tegen Ferron Touw. Veteraan Marcel Cornelissen verloor met uchi mata van Robin Mak. Nu stond Randers achter. In de -90kg klasse trok Hessel Moens uiteindelijk aan het langste eind. Hessel won met een o soto gari (been worp). In de klasse boven de 90kg mocht Patrick Groot het opnemen tegen Tigo Sneek. Na wat felle schermutselingen kwam de partij, tot groot vermaak van het publiek lekker op stoom. Over en weer werden er kansen gecreëerd. De wedstrijd werd uit uiteindelijk op de grond met een armklem gewonnen door Randers judoka Patrick Groot.

Cees Veen – Randers (6-8 MP) (30-28 JP).
Qua judopunten een abnormale uitslag. Dat kwam door de golden score regel van de WFJC. Die staat voor maximaal twee minuten. Timo Poelwijk en Raul Heitze bevochten elkaar of hun leven er van af hing. Na drie minuten reguliere speeltijd stond Heitze achter met twee shido ’s. De twee minuten die daarop volgde brachten daarin geen verandering zodat de scheidsrechter Poelwijk aanwees als winnaar en hem een judopunt toekende. Voor de gewonnen partij krijgt met echter wel de twee punten. Rick Janssen verloor met ippon. Gabriel wist na een hevige strijd te winnen met een waza-ari. Maxx Bruin verloor van Jeffrey Krab. Marcel Cornelisse liep op een schouderworp van Thomas Beekman. In de zwaargewichtklassen had Cees Veen geen judoka’s staan zodat Hessel Moens en Matthijs Snijders de punten in de schoot geworpen kregen en dus werd de uitslag 6-8 in het voor deel van Randers.