Viermaal brons en dangraden in Beverwijk

Beverwijk was dit weekend het decor van de dangraadexamens en de Districtskampioenschappen -18 jaar.
Op zaterdagavond stond het 3e danexamen van Petra Rook-Bakker en het 1e dan examen van Esmee Kroon gepland. Petra mocht na haar maandenlange voorbereiding met vele extra trainingsuren in de ochtenden het spits afbijten van de twee. Met als uke Paul Kroon werden eerst het katame-no-kata, het nage-no-kata en het gonosen-no-kata gedemonstreerd. Na dit voorgeschreven deel volgde de eigen vaardigheid staand en op de grond. Na een examen van maarliefst 45 minuten kwam al snel het verlossende woord: geslaagd!
Dit werd meteen gevolgd door een judoshow gegeven door Esmee Kroon en Rick Janssen. Het publiek kon genieten en ook voor de examinatoren was er geen reden tot discussie, ook zij vertelden Esmee dat ze hadden genoten.
De avond werd afgesloten met voor beiden een nieuwe zwarte band. Een met drie strepen voor Petra en een met een streep voor Esmee.
Lang kon er van het succes niet genoten worden, de volgende ochtend stonden de Districtskampioenschappen -18 jaar te wachten. Een medaille betekende tevens plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap te Den Haag.
Rick Janssen en Dennis Peereboom konden helaas hun partijen niet winnend afsluiten om zo danpunten voor hun zwarte band te vergaren. Rik Peters strandde in het zicht van de medailles, maar draaide op zich een prima toernooi. Medailles waren er wel voor de overige deelnemers: Esmee Kroon en Timo Poelwijk verloren de kwartfinale, maar vochten zich via de herkansingen terug naar het brons. Gabriel van Stralen en Friso Schotanus verloren hun halve finale, maar wisten de knop wel weer om te zetten om ook het brons te behalen. 
Het was weer een mooi weekend, waarin het misschien nog wel mooier was om te zien hoeveel support er was op beide dagen voor de judoka's. Toch zijn er ook nog meer dan voldoende punten van aandacht..