Zilver in Antwerpen en Jeugdteam bijna kampioen

Ondanks de voorjaarsvakantie zijn er weer genoeg activiteiten geweest de afgelopen week. op dinsdag werd er gezamenlijk getraind met Bakker Sports en Dojo 't Loo en vrijdagochtend was er een zeer goed bezochte clinic door en voor de ICG deelnemers.
Zaterdag nam Esmee Kroon met succes deel aan de Antwerp Open. In een sterk bezette klasse, met onder andere het gehele podium van het Belgisch kampioenschap, won Esmee driemaal in de poule. Naast twee relatief eenvoudige overwinningen werd ook de vice-Belgsche kampioene verslagen. Deze dame bleek tweemaal eerder dit seizoen een maatje te groot voor Esmee en won ook medailles op de Nederlandse meetmomenten. Ditmaal had Esmee de oplossing en won met een verwurging.
In de kwart- en halve finale werd voor de vierde en vijfde maal dit toernooiop de grond gewonnen. In de finale bleek de Belgisch kampioene nog een maatje te groot, maar een sterk toernooi op weg naar het NK.
Een dag later kwam het jeugdteam in actie in Uithoorn. In theorie kon zelfs het kampioenschap behaald worden. Er moest dan viermaal gewonnen worden en de concurrentie moest punten laten liggen. De dame en heren gingen als een speer en versloegen naaste concurrent Bos Judo zelfs met 14-4. De overige partijen werden met 12-6 gewonnen, het publiek kon weer genieten van een heleboel strijd en mooie punten. Het kampioenschap is officieel nog net niet binnen, Bos judo kan tijdens de slotronde nog gelijk komen op matchpunten en op judopunten ons voorbij, maar het kampioenschap op 24 maart is wel heel dichtbij!