Kampioen en vice-kampioen in West Friese Judo Competitie

Tijdens de slotdag van de West Friese Judo Competitie is het jeugdteam kampioen geworden met drie overwinningen. Bos judo werd met 12-6 verslagen, waarna de teams van Nijhoff en Judo Ryu Kensui met 14-4 klop kregen. Het kampioenschap was in de vorige ronde al zo goed als veilig gesteld, toch wilden de judoka's vandaag in stijl kampioen worden. Met de afwezigheid van ons lichtgewicht werd gestart met een 2-0 achterstand. Dit werd veelal goedgemaakt door de overige judoka's.. De uchi-mata's, schouderworpen en sutemi's vlogen vandaag om de oren.
Gedurende het seizoen hebben de volgende judoka's in het team gedraaid: Ryan Knaap, Jamie en Sem van Meurs, Russel van Willigen, Jort Molenaar, Cas Pruiksma, Rosalie en Suzanna van Oogen, Sem Schaap, Friso Zigterman, Max Dekker, Timo Poelwijk, Kiran Smit en Jurgen van Rooyen. Het jeugdteam van Hajime met Boy Visser, Ben Bosman, Stijn Roording en Tessa Weel in de gelederen wist helaas geen ereplaats te behalen. Er werd wel belangrijke ervaring opgedaan.

De senioren konden het voorbeeld van de jeugd niet volgen. Zij verloren nipt van Bos Judo en Dun-Hong, maar op het moment suprême werd Kodokan met 14-0 verslagen, waardoor toch met twee winstpartijen verschil het zilver gegrepen werd. Een zeer knappe prestatie van een team, waar vandaag Paul Kroon als teamoudste het goede voorbeeld gaf met drie ippons, maar toch ook vier gewichten bezet werden door judoka's geboren 2003/2004. Zij vochten veelal tegen twintigers.
In het team hebben dit jaar gedraaid: Timo Poelwijk, Amber Koopmans, Rick Janssen, Jurgen van Rooyen, Rik Peters, Gabriel en Dhemerson van Stralen, Maxx Bruin, Dennis Peereboom, Ruud Brokmann, Marcel Cornelisse, Hessel Moens, Paul Kroon, Koen Postema, Matthijs Snijders, Patrick Groot, Przemystaw Teszczak en Ricardo Barata da Costa.