Medailles op Amsterdam Judo Event

In het weekend van 11 en 12 mei werd in Amsterdam het Amsterdam Judo Event gehouden. In de Sporthallen Zuid organiseerde Fuyiama toernooien in de vele onderdelen van het judo.
Op zaterdag was er aangepast judo, recreatief judo, wedstrijdjudo en het seniorentoernooi.
Onder leiding van Matthijs Snijders behaalden de judoka's een 100% score. Bij het onderdeel wedstrijdjudo behaalde Suzanna van Oogen na een Golden Score van 5 minuten tegen haar zus Helenà het kampioenschap. Helenà moest genoegen nemen met het zilver. Een zilveren medaille was er ook voor Stijn Roording.Tot slot waren er nog bronzen medailles voor Sem Schaap en Tessa Weel.
Na dit succes kwamen Ricardo Barata da Costa en Koen Postema in actie bij de senioren. Ricardo werd met vier overwinningen Kampioen van Amsterdam, Koen greep het brons.
De zondag stond in het teken van het Topjudotoernooi en kata.
Uit de districten Noord-Nederland, Midden-Nederland en uiteraard Noord-Holland verschenen vele districtsmedaillisten op de tatami. Het niveau lag inderdaad hoog, met een mooie strijd in diverse poules.
Emma de Kroon werd de terechte kampioene, zij versloeg tweemaal de Nederlands Kampioene in har klasse met een ippon. Esmee Vendrig draaide ook een sterk toernooi en beloonde zich met een tweede plaats. De zilveren medaille ging ook naar Sem van Meurs, Friso Zigterman en Max Dekker. Allen waren niet ver van het goud verwijderd. Friso verloor na een goede partij in de golden score tegen de nr 5 van Nederland, Max draaide een klasse hoger, was veel beter dan de anderen, maar een fout werd genadeloos afgestraft. Tot slot was er nog brons voor Jamie van Meurs, Djaz Hartman en Rosalie van Oogen.