Medailles op DK teams en in Oosthuizen, 3e dan karate-do

Het was weer een erg druk weekend met diverse wedstrijden en danexamens.
De aftrap werd gedaan tijdens de NH teams. Onder de vlag van Talentjudo Noord-Holland Noord streden onze judoka's met die van Bakker Sports Schagen en Dojo 't Loo voor NK plaatsing en de medailles. Sem van Meurs en Roel Hidding werden 2e met de jongens -12 jaar, Max Dekker pakte het zilver bij de jongens -15 jaar en de meiden -15 jaar met Rosalie en Helenà van Oogen, Tessa Weel en Emma de Kroon pakten het brons. De mannen zien we terug op het NK in Nijmegen.
Bijna allemaal kwamen zij ook de 26e in actie tijdens de 1e versie van de West Friese Open. In Oosthuizen werden vele podiumplaatsen behaald: Kampioen werden: Djaz Hartman, Esmee Vendrig, Thierry Diesnis, Max Dekker, Rosalie van Oogen en Emma de Kroon. Zilver was er voor: Jamie en Sem van Meurs, Cas Pruiksma, Thomas Boot, Sem Schaap, Friso Zigterman, Tim van Dijkhuizen en Helenà van Oogen. Een derde plaats was er tot slot voor: Jort Molenaar, Djayden de Ruiter, Kaja Klercq, Noah van der Meer, Eline Slot en Tessa Weel.

In Harderwijk slaagde Marco Rood voor zijn 3e dan karate-do. Naast de kata's, die alleen uitgevoerd worden, kwamen ook leraar Ronald van der Haak en oud-jiu-jitsupartner René Jansen in actie in de rol van uke.